Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha v Evropské lize senzačně porazily obhájce titulu

Praha

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize senzačně porazily obhájce titulu Jekatěrinburg 82:73 a v 11. kole mu připravily první porážku v sezoně. Výhra českých mistryň je o to překvapující, že předchozí tři zápasy v soutěži prohrály a nyní zdolaly soupeře, který je na podzim deklasoval o 28 bodů. USK se tím vrátil do boje o druhé místo ve skupině A.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Basketbalistka USK Teja Oblaková z USK Praha uniká v utkání Evropské ligy, bránit se jí snaží Courtney Vanderslootová z Jekatěrinburgu.

Článek
Fotogalerie

Pražanky se po nepovedeném vstupu do nového roku chytly v zápase, ve kterém to málokdo čekal. V úvodu udržely s favoritem krok a od druhé čtvrtiny si budovaly náskok, který narostl až na 17 bodů. Soupeř postrádal španělskou hvězdu Albu Torrensovou a už nedokázal rozjeté domácí hráčky zastavit, jelikož těm oproti předchozím zápasům nedošly v úzké rotaci síly.

Dobrým výkonem k výhře přispěla nová posila USK Isabelle Harrisonová, která se prosadila zejména v obraně proti silným pivotkám. V útoku přidala 12 bodů. Dokonale tak zacelila mezeru v sestavě po Valériane Ayayiové, která kvůli tvrdému úderu do hlavy v tréninku do utkání nenastoupila.

USK tradičně táhly Alyssa Thomasová, které těsně unikl ceněný triple double při bilanci 22 bodů, 11 doskoků a devět asistencí, a kapitánka Kateřina Elhotová. Ta dala 15 bodů. Dobrý výkon v útoku předvedla i Teja Oblaková se 14 body a devíti asistencemi.

Utkání 11. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - Jekatěrinburg 82:73 (13:16, 44:41, 64:54)
Nejvíce bodů: Thomasová 22, Kateřina Elhotová 15, Oblaková 14, Harrisonová 12 - Grinerová 21, Meessemanová 18, Vadějevová 8. Fauly: 19:19. Trestné hody: 19/14 - 15/11. Trojky: 4:4. Doskoky: 46:31.

Reklama

Související témata: