Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Pumprla se vrátil do Nymburka

Nymburk

Basketbalový reprezentant Pavel Pumprla se po čtyřech letech strávených ve Španělsku vrací do kádru českého mistra Nymburka. S klubem, v němž už strávil tři roky, podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Pumprla v zápase s litevským týmem Rudupis Prienai

Článek

Třicetiletý křídelník poprvé přišel do Nymburka v roce 2009 z Opavy a získal s ním tři mistrovské tituly. Před sezónou 2012/13 odešel do Španělska, kde tři roky nastupoval v základní sestavě Obradoira. Následně si odskočil do belgického Charleroi a minulou sezónu dokončil znovu ve Španělsku v Estudiantes. V červnu stihl vyléčit zranění a znovu patřil k oporám reprezentace v olympijské kvalifikaci pod vedením současného trenéra Nymburku Ronena Ginzburga.

"Jsme velice rádi, že se Pavel Pumprla vrací do Nymburka. Svým herním projevem zapadá do filosofie týmu, do hry, kterou jsme produkovali v minulé sezóně a kterou se chceme prezentovat i letos," řekl Ginzburg.

"Věřím, že se mu podaří pokračovat v takových výkonech, jako když na vrcholu své výkonnosti v Česku před čtyřmi roky z Nymburka odcházel. Myslím, že nám Pavel pomůže především v obraně a že začlenění do týmu mu usnadní znalost našich systémů. Díky němu budeme moci používat ještě větší rotaci a jsem přesvědčen, že nám může dopomoci k úspěchům," dodal nymburský kouč.

Reklama

Související témata: