Hlavní obsah

Bez šance. Házenkářky Mostu vstoupily do Ligy mistryň těžkým debaklem

Házenkářky Mostu vstoupily do Ligy mistryň vysokou domácí porážkou s Bietigheimem 23:46. Šesti góly přispěla k vítězství německého šampiona česká reprezentantka Veronika Malá a spolu s Julií Maidhofovou byla nejlepší střelkyní hostů. Českým mistryním nepomohlo ani sedm branek Valerie Smetkové.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Karolina Kudlaczová-Glocová z Bietigheimu, Tatiana Šutranová z Mostu, Daria Somionková z Mostu.

Článek

Právě Malá otevřela v první minutě skóre zápasu. Mostu se povedlo vyrovnat zásluhou sedmimetrového hodu Adély Stříškové, ale pak už si německý favorit začal budovat náskok. Poločas Bietigheim vyhrál 23:12 a ani po přestávce nepolevil.

"Byl to opravdu těžký soupeř. Možná nejtěžší ze skupiny, i když nás čeká několik takto těžkých zápasů. Hlavní rozdíl byl v tom, že Bietigheim trestal každou naši chybu. Měli velmi vysokou úspěšnost střelby," řekl asistent trenéra Ondřej Václavek televizní stanici Sport1.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Mostecká Ellen Janssenová zasahuje.

"Ale v určitých pasážích jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Utekla nám první desetiminutovka a na konci už byli prostě rychlejší, měli více sil. Ukázalo se, že ještě máme před sebou hodně práce," prohlásil Václavek.

"Nemáme jinou možnost než hrát na maximální riziko. V poločase jsme holky žádali, aby převzaly odpovědnost na sebe a nebály se hrát jedna na jednu. Je to jediná cesta. Když se podíváme na týmy kolem nás a postavy jejich hráček, tak jsou vyšší než my. Musíme hrát rychle kolem nich a prosazovat se jeden na jedna," řekl mostecký asistent.

Další zápas v prestižní soutěži čeká Severočešky za týden na hřišti Odense, které na úvod osmičlenné skupiny A podlehlo Ferencvárosi.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Karolina Kudlaczová-Glocová z Bietigheimu, Veronika Mikulášková z Mostu.

Most hraje skupinu Ligy mistryň podruhé. Před třemi lety, kdy byly ve skupině jen čtyři týmy, obsadil poslední místo s bilancí jedné výhry a remízy a čtyř porážek.

Házenkářská Liga mistryň - 1. kolo:
Skupina A:
Most - Bietigheim 23:46 (12:23)
Nejvíce branek: Smetková 7, Stříšková 4/4, Mikulčík 3, Cholevová 3/1 - Malá 6, Maidhofová 6/3, I. Smitsová a Kudlaczová-Glocová po 5.
16:00 CSM Bukurešť - Lublaň.

Reklama