Hlavní obsah

Boston - Golden State 116:100Stav série 2:1Boston v závěru umlčel útok Warriors a ve finále NBA opět vede

Basketbalisté Bostonu vyhráli třetí zápas finále NBA na své palubovce 116:100 a vedou v sérii nad Golden State 2:1. Celtics rozhodli ve čtvrté čtvrtině především obranou, protože ofenzivně laděnému soupeři dovolili jen 11 bodů. Čtvrtý duel se bude hrát v sobotu opět v Bostonu, domácí se mohou o další krok přiblížit 18. ligovému titulu.

Foto: Scott Strazzante, ČTK/AP

Basketbalisté Bostonu Celtics ve třetím finále NBA.

Článek

Celtics vedli téměř celou dobu a už v první čtvrtině si vypracoval náskok 15 bodů. Jenže stejně jako v předchozích dvou finálových utkáních dominovali Warriors ve třetí čtvrtině. Na chvíli se dostali i do vedení po šňůře 12:0.

Pak ale vzal zápas do svých rukou Jayson Tatum, který dal během deseti minut 12 bodů, přidal tři asistence a získal pro Celtics dvouciferné vedení. Klíčem ale byla zejména obrana, jež nejlepšímu střelci Warriors Stephenu Currymu dovolila v poslední čtvrtině jediný koš, a to osm minut před koncem. Následně dal tým hostů ze hry už jen dva koše a Boston si v poklidu hlídal vítězství.

"Nesmyslně jsme je ve třetí čtvrtině pustili zpět do hry. Když se dostali do vedení, tak nás to probudilo a ukázali jsme naše nasazení v obraně a fyzickou hru, která je nám vlastní," řekl rozehrávač Bostonu a nejlepší obránce sezony Marcus Smart.

Nejlepším střelcem Celtics byl s 27 body Jaylen Brown. Tatum přidal 26 bodů a 9 asistencí, Smart měl bodů 24. Warriors táhl s 31 body Stephen Curry, jenže čtyři minuty před koncem si poranil koleno, když mu v boji o míč na zemi přisedl nohu pivot Al Horford. Curry zkoušel ještě chvíli hrát, ale dvě minuty před koncem vystřídal.

"Nestřídal jsem Curryho kvůli tomu zranění, ale protože jsme už prohrávali o 14 bodů. I když ho to bolelo, byl schopný hrát. Takže věřím, že to bude v pořádku," řekl trenér Steve Kerr. Klay Thompson přispěl na konto Golden State 25 body.

Finále play off NBA - 3. zápas:
Boston - Golden State 116:100 (33:22, 68:56, 93:89)
Nejvíce bodů: Brown 27, Tatum 26, Smart 24, Horford 11, G. Williams 10 - Curry 31, Thompson 25, Wiggins 18, Poole 10. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: