Hlavní obsah

Extraligový bronz získali házenkáři Zubří, v rozhodujícím duelu porazili Duklu

Bronzové medaile v házenkářské extralize vybojovalo Zubří. Valašský tým porazil v rozhodujícím pátém souboji série o třetí místo Duklu Praha jednoznačně 37:28 a po vítězství 3:2 na zápasy získal po čtyřech letech cenný kov.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Matěj Nantl a Jan Sobol z Karviné,.

Článek

Zubří potvrdilo třetí místo ze základní části a navázalo na bronzové roky 2017 a 2018. V následujících dvou dohraných ročnících skončila třetí Dukla.

V předchozích čtyřech zápasech série mezi poraženými semifinalisty vyhrál vždy domácí tým a svěřenci trenéra Petera Dávida tuto tradici dodrželi i v dnešním rozhodujícím souboji. Devítigólový náskok si Zubří vypracovalo už do poločasu (19:10) a po přestávce ho nepustilo. Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly domácí Josef Dobeš.

Extraligová sezona vyvrcholí v neděli pátým finálovým duelem mezi Karvinou a Plzní. Také v této sérii dosud vítězil vždy domácí tým, v roli favorita proto bude v tomto ročníku před vlastními fanoušky neporažená Karviná.

O 3. místo v play off házenkářské extralize mužů - 5. zápas:
Zubří - Dukla Praha 37:28 (19:10)
Nejvíce branek: Dobeš 7, Mořkovský a Jurka po 6 - M. Březina 5, F. Březina, Krušberský, Křístek a Zelenka po 3, Šůstek 3/2. Konečný stav série: 3:2.

Reklama