Hlavní obsah

Bryant přeskočil Jordana a nehodlá se zastavit. Je absolutní rekord NBA v ohrožení?

St. Paul

Pekelně se soustředil, aby proměnil oba trestné hody a nepokazil moment, při němž se na něj upřely zraky basketbalových fanoušků. Povedlo se a Kobe Bryant v historické střelecké tabulce NBA odsunul fenomenálního Michaela Jordana na čtvrté místo.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Opora Los Angeles Lakers Kobe Bryant si užívá ovace diváků.

Článek

Fanoušci domácí Minnesoty vycítili výjimečnost chvíle a sedmatřicetiletému hráči Los Angeles Lakers přichystali ovace. „Kobe je výjimečný a má v sobě ještě pořád dost zápalu pro basket. Vychutnával jsem si, jak se v průběhu let vyvíjela jeho hra, a těším se, čeho dosáhne příště," vzkázal Jordan.

I když bude Bryant na své střelecké konto ještě nějakou dobu vršit body, významem legendu z Chicaga nikdy nepřesáhne. „Michael ví, že jsem se učil nejvíc právě od něj," potvrdil Bryant, jenž začínal v NBA v roce 1996, když byl Jordan absolutním králem.

Řada příznivců se také ptá, na jakou cifru by se současný jednapadesátiletý majitel klubu Charlotte Hornets dostal, kdyby si v nejlepších letech neodskočil na sezónu hrát baseball nebo se ještě později nevracel na palubovky po tříleté pauze.

Otázkou je, jak dlouho ještě bude sázet koše Bryant. V sezóně už jich dal 610, tedy nejvíc ze všech s třetím nejlepším průměrem 25,4 bodu na utkání. V tomto světle by se klidně mohl ocitnout v ohrožení i Abdul-Jabbarův absolutní rekord. „Neřeknu nic světoborného, základem všeho je trénink a opakování stejných situací," vysvětloval Bryant.

Top 5 střelců NBA:
1. K. Abdul-Jabbar 38 387 b.
2. Karl Malone 36 928
3. Kobe Bryant 32 310
4. Michael Jordan 32 292
5. Wilt Chamberlain 31 419

Reklama

Související témata: