Hlavní obsah

JAR - Česko 1:3České pozemkářky získaly na halovém mistrovství světa bronz

Aktualizováno

České pozemní hokejistky získaly na halovém mistrovství světa v Pretorii podruhé v historii medaili. V dnešním utkání o třetí místo porazily 3:1 výběr domácí Jihoafrické republiky a navázaly na bronz z roku 2015.

Foto: Vlastimil Vacek

Pozemní hokejistka Kateřina Bášová. (archivní snímek)

Článek

O výhře českého týmu rozhodla úvodními dvěma góly Adéla Lehovcová, která se prosadila z trestných rohů. Třetí zásah přidala Anna Kolářová. Domácím se i díky výkonu brankářky Barbory Čechákové podařilo už jen snížit.

Výběr trenéra Garetha Grundieho k utkání o třetí místo odsoudilo dnešní nevydařené semifinále, ve kterém podlehl 0:1 Rakousku. O české porážce po opatrném průběhu rozhodla penalta Marianne Pultarové pět minut před koncem.

Vyrovnání nepřinesla následná převaha ani dva trestné rohy. "Když vám odpískají z mého pohledu spornou penaltu, je těžké se vzchopit. Do poslední chvíle jsme si dokázaly vytvořit šance, ale bohužel nám to tam nepadalo," uvedla v tiskové zprávě útočnice Nikol Babická.

V utkání o třetí místo si však Češky spravily náladu a vybojovaly druhou medaili v historii halových šampionátů. Bronz získaly i v roce 2015, kdy u toho byla polovina současného týmu. O třetí místo si Češky zahrály i na prvním halovém mistrovství v roce 2003.

Halové mistrovství světa v pozemním hokeji v Pretorii:
Muži:
Finále:
Rakousko - Nizozemsko 4:4 (2:2), na nájezdy 3:2
o 3. místo:
Írán - USA 4:4 (2:2), na nájezdy 3:2
o 9. místo:
Česko - Kazachstán 5:2 (3:0)
Ženy:
Finále:
Nizozemsko - Rakousko 7:0 (3:0)
o 3. místo:
JAR - Česko 1:3 (0:1)
semifinále:
Rakousko - Česko 1:0 (0:0)

Reklama