Hlavní obsah

České volejbalistky čeká doma boj o postup do finále Golden League

České volejbalistky se chystají v Prostějově na velkou bitvu. Ve čtvrtek večer se utkají v semifinále CEV Volleyball European Golden League s Rumunskem. Cíl je jasný. Češky chtějí navázat na předchozí úspěšná vystoupení v posledních ročnících Golden League. Pod trenérem Giannisem Athanasopoulosem soutěž v roce 2019 vyhrály, loni skončily čtvrté. Ročník 2020 byl kvůli koronavirové pandemii zrušen.

Foto: Martin Sekanina, Český volejbal

České volejbalistky čeká boj o postup do finále Golden League.

Článek

Přestože je český celek letos plný nových tváří, už před posledním zápasem ve skupině si zajistil postup do semifinále a také domácí prostředí pro první vyřazovací duel. „Jsme rádi, že se bude hrát doma v Prostějově. Doufám, že odčiníme prohru s Chorvatskem ze skupiny  a odvděčíme se fanouškům," přeje si reprezentační smečařka Eva Svobodová.

Trenér Giannis Athanasopoulos věří, že jeho svěřenkyně požene za vítězstvím v prostějovském Sportcentru DDM minimálně stejné množství diváků, jako tomu bylo v Karlových Varech a ve Zlíně. „Potřebujeme plnou halu v zádech. Pevně doufám, že fanoušci přijdou a podpoří nás, protože chceme do finále evropské Zlaté ligy."

Přidává se i kapitánka českého reprezentačního družstva Michaela Mlejnková. „Už postup do semifinále je super úspěch. Chtěla bych každopádně do Prostějova pozvat diváky, protože jejich podporu budeme moc potřebovat. Těšíme se na ně," svěřila se.

Mezi nejlepší čtveřici týmů Golden League se probojovali také čeští volejbalisté. Ti nastoupí ke svému semifinále v sobotu 18. června proti Ukrajině. Turnaj Final Four mužů se letos hraje v Chorvatsku.

Reklama