Hlavní obsah

Česko - Rumunsko 1:3České volejbalistky nenavázaly na vítězství nad Slovenskem

České volejbalistky nenavázaly na vítězství nad Slovenskem a ve druhém utkání v Evropské lize podlehly v Ostravě Rumunsku 1:3. V repríze loňského semifinále soutěže, které tehdy tým řeckého trenéra Jannise Athanasopulose vyhrál v Prostějově 3:2, tahal domácí celek od začátku za kratší konec. Vzepětí ve druhé sadě nestačilo a prohrál 17:25, 25:15 a dvakrát 18:25.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českých volejbalistek Giannis Athanasopoulos.

Článek

Po polovině bojů v základní skupině B mají všechny tři týmy shodnou bilanci, poté co všechny tři zápasy skončily výsledkem 3:1. Český výběr se udržel v čele tabulky díky nejlepšímu poměru celkově dosažených bodů před Rumunskem a Slovenskem. Zbylé zápasy čekají českou reprezentaci ve čtvrtek v Pitešti a 14. června v Nitře.

V Ostravě byla jasně nejlepší domácí hráčkou Gabriela Orvošová, autorka 19 bodů, v týmu soupeře zaznamenala o jeden víc Adelina Budaiová-Ungureanuová.

Evropská liga volejbalistek:
Skupina B:
Česko - Rumunsko 1:3 (-17, 15, -18, -18)
Rozhodčí: Dobrev (Bulh.), Hladišová (ČR).
Česko: Jedličková 6, Orvošová 19, Mlejnková 6, Jehlářová 8, Valková 2, Bukovská 10, libero Kolářová/Digrinová - Pavlová, Pelikánová, Smolková, Kalhousová 2, Brancuská 3, Koulisani.

Reklama