Hlavní obsah

Čeští volejbalisté prohráli na turnaji v Katovicích s Ruskem

KATOVICE

Čeští volejbalisté prohráli ve svém druhém vystoupení na mezinárodním turnaji v polských Katovicích v rámci přípravy na mistrovství Evropy s Ruskem nečekaně hladce 0:3. Český tým držel se soupeřem krok pouze v úvodu jednotlivých setů. Postupně se ale vždy projevila převaha dynamicky a agresivněji hrajících Rusů.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Čeští volejbalisté

Článek

Na rozdíl od pátečního vítězného duelu s Polskem se tentokrát dostávali čeští hráči, kteří nastoupili se stejnou základní šestkou, mnohem pomaleji do tempa. Jejich útočná snaha až na malé výjimky narážela na dokonalou obranu protivníka, který vynikal na síti vysokými a přesnými bloky. Větší herní jistotou a přesnější kombinací získal v úvodním setu ve střední části ruský celek snadno náskok sedmi bodů a povolil soupeři uhrát pouze 17 míčů.

Podobný průběh měla i druhá sada. V níž se sice snažil trenér Jan Svoboda střídáními zlepšit kombinační souhru svých svěřenců, ale zastavit rozjetého soupeře se už nepodařilo. Ruský tým s bezpečným náskokem snadno zvládl i koncovku.

Ve třetím setu se už hrálo zcela v režii vítězného celku, který svou mnohem pestřejší a hlavně přesnější útočnou hrou český tým zatlačil do defenzivy. Výsledkem bylo pouze čtrnáct uhraných míčů, které jen potvrdily jednoznačný výsledek.

V neděli ve 14:30 čeká na české volejbalisty poslední utkání turnaje s Itálií.

Přípravný turnaj volejbalistů v Katovicích:
Česko - Rusko 0:3 (-17, -18, -14)
Sestava Česka: Ticháček, Štokr, Popelka, Pláteník, P. Konečný, Veselý, libero Kryštof - D. Konečný, Holubec, Zapletal, Hrazdíra. Trenér: Svoboda.
Polsko - Itálie 1:3 (-15, 13, -23, -21).
Tabulka:
1. Itálie2206:34
2. Rusko2115:33
3. Česko2113:33
4. Polsko2021:62

Reklama

Související témata: