Hlavní obsah

Cítil jsem se docela dobře, řekl Satoranský po debutu v sezoně

Chicago

Porážku musel strávit při svém prvním startu v sezoně v NBA rozehrávač Tomáš Satoranský, který po nucené pauze kvůli karanténě zmeškal trénink a tři ze čtyř přípravných duelů. V prvním duelu ve středu proti Atlantě (104:124) jej kouč Billy Donovan ještě kvůli výpadku nezařadil do sestavy, ale v sobotu proti Indianě (106:125) už odehrál jediný současný český zástupce v soutěži 24 minut a 54 sekund.

Foto: Sport.cz

Tomás Satoranský (vpravo) na snímku s bývalým slovinským basketbalistou Boštjanem Nachbarem.

Článek

"Cítil jsem se docela dobře. Byl jsem mimo devět dní, měl jsem dobrý trénink ve čtvrtek. Snažím se vrátit do své normální kondice a formy. Cítil jsem fajn na čas, který jsem hrál. Tedy až na konec svých střídání, ale to je normální. Byl jsem rád, že jsem už hrál," řekl Satoranský po utkání v rozhovoru se zámořskými novináři.

Satoranský, který byl na covid-19 negativní a v karanténě byl až do úterního tréninku kvůli kontaktu s nakaženým spoluhráčem Noahem Vonlehem, začal na lavičce a do hry se dostal poprvé v sedmé minutě místo Cobyho Whitea. V utkání nasbíral šest bodů, devět asistencí a čtyři doskoky. I podruhé v sezoně ale Bulls prohráli.

"Je to opět těžká porážka, rozhodly šňůry, které měli na konci druhé čtvrtiny a na začátku třetí čtvrtiny," uvedl Satoranský. Mezi 17. a 20. minutou se totiž Bulls z jednobodového vedení dostali po šňůře Pacers 16:0 do ztráty 40:55. Na startu třetí čtvrtiny přišla další, dokonce 18:0. "Musíme se vyvarovat takových momentů. Mluvíme o tom pořád a opakuje se to pořád dokola. Musíme se naučit na takové situace reagovat."

Na utkání našel i pozitiva. "Zlepšili jsme se ve věcech, které jsme si říkali a chce je po nás kouč Donovan. Naše defenziva byla lepší, přestože soupeř dal hodně bodů. Bylo tam zlepšení, byli jsme organizovaní, ale musíme se dál zlepšovat," prohlásil Satoranský.

Doufá, že i přes start se dvěma porážkami sezona pro Chicago skončí lépe než minulá, kdy tým obsadil v přerušeném ročníku kvůli pandemii koronaviru 11. místo ve Východní konferenci a nedostal se mezi 22 celků dohrávajících v létě soutěž v "bublině" v Orlandu.

Foto: Kamil Krzaczynski, Reuters

Zach LaVine ( v červeném) z týmu Chicaga střílí přes Justina Holidaye z Portlandu během zápasu NBA.

"Všichni chtějí hrát co nejlépe, máme nový trenérský tým, je to pro nás nová příležitost. Nikdo nechtěl takhle začít, i když víme, že to všechno potřebuje nějaký čas, ale to bylo i loni. Musíme zabrat hned. Nemůžeme říkat, bude to lepší příští zápas a zase příští zápas. Cítím, že všichni pro to chtějí udělat maximum. Musíme si všichni navzájem pomáhat, abychom se vyvarovali takových výpadků, jako jsme měli (s Indianou)," podotkl.

Hned v noci na pondělí hrají Bulls v San Franciscu na hřišti Golden State. Warriors zatím prohráli v Brooklynu 99:125 a v Milwaukee 99:138. "Můžeme stavět na tom, jak jsme dohráli zápas s Indianou. Bylo to dobré a důležité pro nás. Na tom můžeme stavět. Golden State prohráli velkým rozdílem a jsem si jistý, že budou bojovat. My jsme prohráli o hodně bodů i s Atlantou. Nesmí nás výsledky ovlivnit. My se musíme soustředit, abychom hráli stejně jako na začátku a na konci zápasu a ty špatné momenty už se neděly," prohlásil Satoranský.

Reklama

Související témata: