Hlavní obsah

Dánsko - Brazílie 30:25Dánské a španělské házenkářky jsou v semifinále MS

Aktualizováno

Dánské házenkářky vyřadily na mistrovství světa poslední mimoevropský tým na turnaji Brazílii a po čtvrtfinálovém vítězství 30:25 jsou v semifinále. Mezi nejlepší čtyři celky postoupily také domácí obhájkyně stříbra Španělky po výhře 26:21 nad Německem.

Článek

V Granollers se o soupeřkách Dánska rozhodne ve středečním utkání mezi olympijskými šampionkami z Francie a Švédskem, Španělky se střetnou s vítězkami duelu Norsko - Rusko, které bude soubojem zbylých medailistek z tokijských her.

Dánky na MS usilují o první medaili od roku 2013, kdy skončily třetí při tehdejším triumfu Brazilek. Jihoamerické mistryně tehdy severský tým vyřadily v semifinále a dánský výběr od té doby mezi čtyřmi nejlepšími celky na světovém šampionátu nehrál. Tentokrát měl ale čtvrtý tým z loňského ME navrch a nezastavila ho ani autorka deseti branek Adriana Cardosová. Nejlepší dánskou střelkyní byla s šesti góly Laerke Nolsoe Pedersenová.

V druhém čtvrtfinále padly první čtyři góly do španělské sítě, ale vicemistryně světa zápas otočily a už v poločasové přestávce měly samy čtyřbrankový náskok. Pod vedením autorky sedmi gólů Carmen Camposové si domácí tým po změně stran už postup pohlídal a Němkám se rozplynul sen o zisku první medaile z MS po 14 letech.

Mistrovství světa házenkářek ve Španělsku - čtvrtfinále (Granollers):
Dánsko - Brazílie 30:25 (14:13)
Španělsko - Německo 26:21 (14:10)
Související témata: