Hlavní obsah

Do finále poháru postoupily také Dukla a Kopřivnice

Házenkáři pražské Dukly a Kopřivnice jsou po Karviné dalšími celky, které se 23. a 24. května představí ve finálovém turnaji Českého poháru. Oba extraligové kluby ve středu s obtížemi zvládly svou roli favoritů na hřištích týmů z nižších soutěží a hlavně Kopřivnice měla v nafukovací hale brněnských Maloměřic v dramatickém závěru hodně štěstí.

Článek

Maloměřice, třetí družstvo třetí nejvyšší soutěže, málem zopakovaly svůj loňský senzační postup do Final Four. Kopřivnice na jejich domácí půdě vydřela skromné vítězství 31:30, ale v posledních sekundách přežila jasnou šanci soupeře, který neproměnil náskok z brankoviště.

Favorit měl přitom utkání po většinu času ve svých rukou, ale nadšený soupeř několikrát zlikvidoval větší gólové manko. Kopřivničtí vedli ve 40. minutě už 25:19, tři minuty před koncem ještě 31:27, ale Maloměřice třemi góly za sebou proměnily závěru duelu v drama, ve kterém se štěstí přiklonilo na stranu hostů.

Ani Dukla to v Karviné proti juniorce místního Baníku neměla jednoduché a po vlažném výkonu v první půli musela dotahovat až tříbrankovou ztrátu. Poločasové vedení o gól však Karvinští neudrželi. Svěřenci Pavla Pauzy totiž v závěru využili větších zkušeností a domácí mladíky nakonec přehráli rozdílem tří branek.

Finálový čtyřlístek v sobotu zkompletuje vítěz utkání mezi Zubřím a Plzní. Dějiště závěrečného turnaje určí v příštích dnech vedení svazu, podle neoficiálních informací by jím měla být Kopřivnice.

Čtvrtfinále Českého poháru házenkářů:
Baník Karviná SCM - Dukla Praha 26:29 (12:11), Maloměřice - Kopřivnice 30:31 (15:16).

Reklama

Související témata: