Hlavní obsah

Dončič na všechno nestačil, Golden State je krok od finále NBA

Basketbalisté Golden State porazili v neděli Dallas i ve třetím utkání finále Západní konference a po výhře 109:100 je dělí jedno vítězství od postupu do finále NBA. Domácím Mavericks nestačilo ani 40 bodů a 11 doskoků Luky Dončiče.

Foto: Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP, ČTK/AP

Luka Dončič se snaží probít obranou Golden State ve třetím utkání finále Západní konference.

Článek

Hosté rozhodli ve třetí části, po které odskočili Dallasu na rozdíl deseti bodů. Hlavní hvězdou Golden State byl Stephen Curry, který k 31 bodům přidal 11 asistencí a pět doskoků.

V dresu vítězů soutěže z let 2015, 2017 a 2018 mu sekundoval Andrew Wiggins, jenž si s 27 body vytvořil nový osobní rekord v play off. Navíc se blýskl i krásnou smečí přes Dončiče.

"Jsem trochu potlučený, ale smeč byla ohromující. Nebudu lhát. Když jsem po utkání viděl záznam, sám jsem říkal, že byla famózní," řekl po utkání novinářům Dončič.

Domácí hvězda zaznamenala v play off osmé utkání se ziskem alespoň 40 bodů, ale nikdo z dalších hráčů Dallasu nepřidal víc než devět bodů. Zápas se nepovedl především Reggiemu Bullockovi, který netrefil ani jednu z deseti střel, což se mu v play off stalo poprvé od roku 2018.

Golden State může o postupu do šestého finále za posledních osm let rozhodnout ve středečním druhém utkání na palubovce Dallasu. Warriors si naposledy zahráli o titul v roce 2019, kdy podlehli Torontu.

Finále Západní konference play off NBA - 3. zápas
Dallas - Golden State 100:109
Stav série 0:3.

Reklama

Související témata: