Hlavní obsah

Drama o jediný gól! Jíchův Kiel přešel přes PSG do Final4 házenkářské Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety Filip Jícha dokázal jako první v historii zkompletovat triumf v Lize mistrů coby hráč i jako trenér. Letos má kouč Kielu šanci na další ohromný úspěch. Německý velkoklub i s českým obranářem Pavlem Horákem v sestavě totiž po výsledcích 30:30 a 33:32 přešel přes francouzské PSG do Final4 nejprestižnější klubové soutěže. Soupeři tak ve čtvrtfinále oplatil loňskou porážku.

Foto: @DHB_Teams, Twitter

Házenkáři Kielu slaví. Archivní foto

Článek

Svěřenci nejlepšího házenkáře světa roku 2010 nevstoupili do domácí odvety nejlépe. Před deseti tisíci fanoušky si udržovali dvou až tříbrankový náskok hosté. V pohledné přestřelce šli do šaten s vedením 19:17 Pařížané.

Kiel však do druhé půle výrazně zlepšil výkon a rychle skóre otočil, dokonce vedl až o tři góly. Utkání ale bylo dramatické až do samotného závěru. V 58. minutě hosté srovnali na postupových 31:31.

Kiel však reagoval dvěma trefami v řadě a zdálo se, že si závěr pohlídá. Dvacet sekund před koncem si Filip Jícha za stavu 33:32 vzal oddechový čas. Domácí hráli v oslabení a rozhodli se pro riskantní hru bez gólmana. Ta se jim málem vymstila.

Rozhodčí brzy zapískali Kielu pasivitu, ale zkušený 38letý Nikola Karabatić místo střely přes celé hřiště do prázdné branky nepochopitelně přihrával. Hosté si poté vzali timeout. Na zakončení už ale měli jen čtyři sekundy a Steinsův podstřel si Niklas Landin, dvojnásobný nejlepší házenkář světa, v klidu pohlídal.

Německý tým, ve kterém si od příští sezony zachytá i nejlepší český gólman Tomáš Mrkva, tak bude útočit na pátý triumf v Lize mistrů. Final4 si zahraje po dvou letech. Závěrečné bitvy se uskuteční 18. a 19. června v Lanxess Areně v Kolíně nad Rýnem. Soupeři Kielu budou maďarský Veszprém, polské Kielce a obhájce titulu španělská Barcelona, kde Jícha jako hráč působil na závěr kariéry.

Reklama

Související témata: