Hlavní obsah

Garnett je jasně nejlépe placeným basketbalistou NBA

NEW YORK

Nejlépe vydělávajícím basketbalistou světa je stále pivot Bostonu Celtic Kevin Garnett. S ročním platem 24,75 miliónů dolarů (asi 472 miliónů korun) jednoznačně kraluje všem profesionálům v severoamerické basketbalové lize NBA. Nejužitečnější hráč uplynulé sezony a současná největší hvězda LeBron James z Clevelandu se nevešel ani mezi prvních deset nejlépe placených hráčů.

Článek

Třiatřicetiletý Garnett patří k nejlépe placeným hráčům NBA již od roku 1997, kdy po dvou letech v soutěži podepsal se svým bývalým zaměstnavatelem Minnesotou šestiletou smlouvu na 121 miliónů dolarů. Nic na tom nezměnil jeho dva roky starý přestup do Bostonu, se kterým loni získal titul. Letos však kvůli zranění kolene přišel o velkou část sezony včetně play off, ve kterém Boston brzy vypadl.

Boston má mezi desítkou nejlépe placených hráčů hned trojici. Kromě Garnetta ještě rozehrávače Stephona Marburyho a Raye Allena.

S velkým odstupem za Garnettem se o druhé místo ve výdělcích dělí Jason Kidd z Dallasu a Jermaine O'Neal z Miami. Oba si ročně přijdou na 21,37 miliónů dolarů.

Z kádrů letošních finalistů play off se mezi nejlepší desítku dostal jen Kobe Bryant z Lakers, který je s 21,26 miliónů dolarů na čtvrtém místě.

Tabulka nejlépe placených hráčů v basketbalové NBA (v miliónech dolarů):
1. Kevin GarnettBoston Celtics24,75
2. Jason KiddDallas Mavericks21,37
Jermaine O'NealMiami Heat21,37
4. Kobe BryantLos Angeles Lakers21,26
5. Shaquille O'NealPhoenix Suns21
6. Allen IversonDetroit Pistons20,84
Stephon MarburyBoston Celtics20,84
8. Tim DuncanSan Antonio Spurs20,6
9. Tracy McGradyHouston Rockets20,37
10. Ray AllenBoston Celtics18,39

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články