Hlavní obsah

Házenkáře čekají rozhodující boje o postup na ME

PLZEŇ

České házenkářské reprezentanty čeká rozhodující část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Tu mají svěřenci trenéra Martina Liptáka velmi slibně rozehranou: zatím vedou skupinu po výhře v Lotyšsku a doma nad Francií s plným počtem bodů.

Článek

V neděli večer se reprezentace sešla v Plzni, kde ji také ve středu čeká utkání s Portugalskem. Pokud se Čechům podaří zvítězit, budou už velice blízko postupu na ME 2010 v Rakousku.

Druhé utkání pak český tým čeká v neděli v Lyonu. Poslední zápas na domácí půdě sehrají házenkáři ve středu 17. června v Praze s Lotyšskem a kvalifikaci zakončí 20. června v Portugalsku.

Trenéři Lipták a Jiří Mika nominovali na první týden přípravy nezvykle vysoký počet hráčů. V Plzni se bude hlásit 22 reprezentantů, ze kterých budou trenéři následně vybírat sestavy pro kvalifikační utkání.

Nominace ČR na kvalifikační zápasy:
Brankáři: Martin Galia (Lemgo/Něm.), Miloš Slabý (Balingen/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Tomáš Mrkva (Karviná)
Hráči do pole: Tomáš Číp (Zubří), Jan Filip (Rhein-Löwen/Něm.), Pavel Horák (Göppingen/Něm.), Jiří Hynek (Ahlen/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), David Juříček (Montpellier/Fr.), Daniel Kubeš (Lemgo/Něm.), Petr Linhart (Plzeň), Pavel Mičkal (Nordhorn/Něm.), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Karel Nocar (Chambery/Fr.), Roman Požárek (Karviná), Tomáš Říha (Zubří), Tomáš Sklenák (Eisenach/Něm.), Jan Stehlík, Václav Vraný (oba Dukla Praha), Ondřej Zdráhala (Grosswallstadt/Něm.), Jakub Hrstka (Zubří).

Reklama