Hlavní obsah

Házenkáři budou na ME definitivně bez Juříčka

Ve středu naposledy trénují čeští házenkáři v Plzni, aby se poté s mezizastávkou v Praze vydali do Dánska k poslední herní přípravě před mistrovstvím Evropy v Rakousku. Trenérům budou v Dánsku chybět dva hráči z francouzského Montpellier Jan Sobol a David Juříček. Prvně jmenovaný dostane volno na doléčení poraněného svalu, Juříček je definitivně mimo hru o šampionát, když si poranil prst.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář David Juříček se objímá se spoluhráčem Pavlem Horákem po utkání proti Lotyšsku.

Článek

"David bohužel na šampionát neodjede, přestože by velmi chtěl. Jeho zranění stále není v pořádku a nemohl by se k týmu připojit 14. ledna, jak jsme plánovali. Dohodli jsme se, že se spojíme opět před kvalifikací na MS, která se hraje v červnu tohoto roku," konstatoval trenér české reprezentace Martin Lipták.

Naopak se do přípravy už zapojil Juříčkův spoluhráč z Montpellier Jan Sobol, kterého rovněž trápily zdravotní problémy. "Honzovi na vyšetření pomocí CT zjistili trhlinu ve svalu. Ale při další kontrole se ukázalo, že sval se hojí lépe a v pondělí mi volal, že se může zapojit do přípravy. V úterý tedy přiletěl a individuálně s námi trénuje. Na turnaj do Dánska ale nepojede, nicméně dostal individuální tréninkový plán, který musí plnit, přeci jen měl měsíční tréninkovou přestávku. K týmu se připojí příští týden ve středu 13. ledna," vysvětlil Lipták. Sobola v Dánsku nahradí Tomáš Číp.

Menší zdravotní obtíže trápily také Nocara a Jíchu, ale vše by již mělo být také v pořádku. Na turnaj do Dánska tak odjede sedmnáct hráčů včetně tří brankářů. Na šampionát pak s definitivní platností pocestuje o jednoho brankáře méně. Na turnaji se házenkáři utkají s velmi silnými soupeři, když kromě domácího týmu narazí také na Norsko a Slovinsko.

"Na turnaji půjde o to, že jsme si v průběhu tréninku něco zkoušeli a dohodli se na určitých herních stylech a koncepci. V Dánsku pak potřebujeme vyzkoušet, jestli to funguje i v praxi. Zároveň potřebuji vidět i některé další hráče, jako je například Vítek na pravé spojce nebo Kubeš na pivotu. Pak budeme mít dalších pět dní na to, abychom případné chyby odstranili a hru doladili," dodal na závěr Martin Lipták.

Dnes absolvují hráči ještě odpolední trénink v Plzni a zítra v 9hodin ráno odjíždějí do Prahy. Zde na ně čeká v hotelu Praha oběd a po něm již vyrazí na letiště Praha-Ruzyně, odkud po druhé hodině odlétají směr Dánsko.

Sestava týmu pro turnaj v Dánsku:
brankáři: Martin Galia (Lemgo GER), Petr Štochl (F.Berlin GER), Miloš Slabý (Neuhausen GER)
křídla: Karel Nocar (Chambery FRA), Pavel Mičkal (Nordhorn GER), Jan Filip (Schaffhausen SUI), Tomáš Číp (Zubří)
spojky: Jiří Vítek (Bergischer GER), Ondřej Zdráhala (Karviná), Daniel Kubeš (Lemgo GER), Filip Jícha (Kiel GER), Alois Mráz (Wetzlar GER), Jan Stehlík (St.Raphael FRA), Tomáš Sklenák (Eisenach GER)
pivoti: Václav Vraný (Coburg GER), Kamil Piskač (Dukla)
univerzál: Jiří Hynek (Ahlener SG GER)

Reklama

Související témata: