Hlavní obsah

Házenkáři Zubří podruhé v Astrachani prohráli a v poháru končí

ASTRACHAŇ

Házenkáři Zubří prohráli v ruské Astrachani i odvetné utkání třetího kola Poháru EHF a z dalších bojů jsou vyřazeni. Po sobotním debaklu 22:37 v neděli český vicemistr srdnatě vzdoroval až do posledních minut, ale nakonec podlehl rozdílem sedmi branek.

Článek

Soupeř po jednoznačném sobotním vítězství dnes už jen kontroloval postup. Celé utkání si udržoval mírný náskok, i když Zubří oproti sobotě podalo ve všech řadách kompaktnější výkon. Tým trenéra Ivana Hargaše dobře bránil, ale Rusy nejvíce potrápil přechodem do rychlých protiútoků, ze kterých pak dával góly. V závěru Valaši stáhli vedení Dinama na tři branky, domácí si však vzali oddechový čas a po něm soupeři znovu utekli.

"Dneska to z naší strany byl určitě podařenější zápas. Silný soupeř sice většinu doby vedl o tři až šest branek, ale tak jasné jako v sobotu to nebylo. Dařily se nám trháky, na které domácí neuměli najít zbraň. I přes vyřazení to pro nás byla velice užitečná a prospěšná zkušenost," řekl manažer klubu Jaromír Petřek.

Gumárny Zubří - Lukoil-Dinamo Astrachaň 29:36 (16:19)
Nejvíce branek: Kulišťák 7, I. Hrachovec 5, J. Hrstka, Říha a M. Hrstka po 4 - Golubov a Děmčenkov po 6, Kajnarov 5. Rozhodčí: I. Kostov, M. Kostov (oba Bulh.). Vyloučení: 3:3. Sedmimetrové hody: 1/1 - 0. První zápas: 22:37, postupuje Astrachaň.

Reklama

Související témata: