Hlavní obsah

Házenkáři Zubří prohráli v Minsku o osm gólů

MINSK

Házenkáři Zubří prohráli v úvodním utkání prvního kola Poháru vítězů pohárů v Minsku 30:38. Valaši se o lepší výsledek na hřišti běloruského favorita připravili nepovedeným závěrem, dvaceti góly jejich zkázu zařídil domácí ostrostřelec Puchovskij. Odveta se hraje v Zubří v sobotu od 18 hodin.

Foto: Portland San Antonio

Ilustrační foto

Článek

Minsk se k výraznému vítězství musel prokousat přes houževnatý odpor hostů, kteří 40 minut soupeři šlapali na paty. Ještě v prvním poločase Zubří hlavně díky Martinu Hrstkovi vedlo i o tři góly, ale po slibném úvodu druhé půle v posledních dvaceti minutách zcela vypadlo z role.

Osud zápasu se lámal za stavu 23:22, svěřenci Ivana Hargaše neproměnili několik šancí a technickými chybami položili základy domácí kanonádě. Minsk se během následující desetiminutovky dostal do devítibrankového vedení. Nad jiné čněl Puchovskij, který zuberskou defenzivu zničil palbou ze střední vzdálenosti a nasbíral nevídaných 20 branek.

"Nemělo se to stát, byl to zcela výjimečný individuální výkon. Já sám jsem něco takového ještě nezažil," řekl ČTK sportovní ředitel klubu Jiří Mika. Podle něj se v závěru projevilo, že mladý tým Zubří ještě není dostatečně odolný. "Závěr jsme nezvládli psychicky. I když soupeř potvrdil, že je velice silný a podle předpokladů se opíral o střelce z dálky, snad jsme si tak vysokou porážku ani nezasloužili. Přesto si myslím, že do odvety pořád máme šanci za předpokladu, že se vyvarujeme zbytečných chyb," doplnil Mika.

Výsledek:
SKA Minsk - Gumárny Zubří 38:30 (15:13)
Nejvíce branek: Puchovskij 20/7, Citov 5 - M. Hrstka a Číp po 7, Spuchlák, Randýsek a Říha po 3, Titkov 2/2, Kulišťák 2. Rozhodčí: Sitsi, Heinla (oba Est.). Vyloučení: 2:4. Sedmimetrové hody: 7/7 - 2/2. Diváci: 1200.

Reklama

Související témata: