Hlavní obsah

Házenkářka Jeřábková odejde v létě z Kristiansandu

Házenkářka Markéta Jeřábková po skončení sezony odejde z Kristiansandu. Norský klub to oznámil na svém webu, o dalším působišti šestadvacetileté reprezentační spojky neinformoval. Jeřábková za Vipers hraje druhou sezonu, v červnu s nimi vyhrála Ligu mistryň a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou finálového turnaje. V létě jí v klubu vyprší dvouletá smlouva.

Foto: Česká házená

Markéta Jeřábková v dresu české reprezentace (archivní foto).

Článek

Jeřábková se na sever Evropy přesunula loni v létě po působení v Thüringer HC v německé lize. "A byla lídrem na hřišti i mimo něj," napsal norský klub.

Předtím hrála také za Plzeň, Most a maďarský Érd. V první sezoně s Vipers získala bez porážky domácí titul a v novém ligovém ročníku ještě mistrovský tým také nenašel přemožitele. Česká házenkářka, jež v Kristiansandu působí s další reprezentantkou Janou Knedlíkovou, je nejlepší střelkyní týmu v domácí soutěži i v Lize mistryň, kde je mezi všemi kanonýrkami třetí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.