Hlavní obsah

Házenkářka Korešová čeká potomka a přerušila kariéru

Házenkářka Iveta Korešová čeká potomka a přerušila kariéru. Třicetiletá kapitánka českého národního týmu se chce k házené vrátit, ale zatím neví, v jakém klubu to bude. Od roku 2013 působí v německém Thüringeru a patří k největším hvězdám bundesligy.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Iveta Luzumová (dnes už Korešová) v reprezentačním dresu.

Článek

"Čekám miminko. Máme s manželem velkou radost. Ještě bych se chtěla k házené vrátit, ale uvidím, jak vše bude probíhat a jestli se případný návrat bude konat v Německu, nebo už třeba v Čechách," uvedla v tiskové zprávě Korešové, dříve hrající pod dívčím jménem Luzumová.

Rodačka z Písku v minulých dvou sezonách ovládla anketu o nejlepší hráčku německé ligy. Několikrát se stala také českou hráčkou roku a v prosinci 2017 byla vyhlášena jako první Češka hráčkou měsíce v anketě evropské federace EHF.

Korešová už bude chybět národnímu týmu v nadcházejícím dvojzápase evropské kvalifikace proti Švédsku. "Kvalita její individuální hry na hřišti se dá velice těžko nahradit jednou hráčkou. Pokusíme se určité zodpovědnosti a dílčí úkoly rozložit mezi další hráčky, dát více prostoru na hřiště i mimo ně jiným. Věřím, že se Iveta do reprezentace vrátí, i když to nebude trvat úplně krátkou dobu. Věřím, že Iveta bude zpět pro mistrovství světa 2021," uvedl kouč reprezentace Jan Bašný.

Reklama

Související témata: