Hlavní obsah

Další triumf pro české házenkářky! Knedlíková ovládla Ligu mistryń pošesté, Jeřábková podruhé

Aktualizováno

Opět dokráčely až na vrchol Ligy mistryň. České házenkářky Jana Knedlíková a Markéta Jeřábková pomohly norskému Kristiansandu ke třetímu titulu v řadě. Třiatřicetiletá křídelnice Knedlíková slaví už šesté prvenství v nejprestižnější klubové soutěži za sebou. „Každý titul je jiný, ale nikdy se to neomrzí. A tenhle je speciální, protože šestkrát v řadě Ligu mistryň ještě nikdo nevyhrál,“ podotkla křídelnice. O šest let mladší spojka Jeřábková se před odchodem do dánského Ikastu rozloučila s týmem Vipers druhým triumfem.

Foto: Česká házená

Jana Knedlíková, která v dubnu ukončila reprezentační kariéru, slaví už šestý triumf v házenkářské Lize mistryň.

Článek

Turnaj Final4 se opět konal v Budapešti a norský celek se musel vyrovnat s bouřlivou atmosférou, postupně totiž vyzval dva maďarské týmy. V semifinále to byl Györ, největší favorit Ligy mistryň a pětinásobný šampion. V sobotní repríze finále zvítězil 37:35.

A v rozhodujícím duelu Final4 v Budapešti porazil Vipers 28:24 Ferencváros, s kterým už hrály v základní skupině, v níž byl také Most. Domácí tým hnala většina z 20022 fanoušků, což činí světový rekord v návštěvnosti na ženské házené.„Neuvěřitelná atmosféra. Obrovský zážitek si zahrát před takovou kulisou a diváckým rekordem," pochvalovala si Knedlíková.

Kristiansand však v utkání ani jednou neprohrával a rozhodl drtivým nástupem do druhého poločasu, kdy šesti góly v řadě odskočil na 21:14 a nakonec zvítězil o čtyři branky 28:24.„Je to paráda. Makali jsme na tom celou sezonu, holky odvedly fantastickou práci. Mám jen slova chvály," liboval si v televizním studiu Sport 2 slovenský asistent trenéra Tomáš Hlavatý, jenž od příští sezony převezme Kristiansand i jako hlavní kouč.

„Odváděly jsme celou sezonu skvělou práci, jsem na tým moc pyšná. Je to zasloužený triumf. Teď nás čeká nejtěžší třetí poločas. Bude to stát za to, je co oslavovat,“ smála se Knedlíková, autorka tří finálových gólů, před cestou na zaslouženou párty.

A příští sezonu může zaútočit dokonce na sedmý titul v řadě, jelikož má smlouvu v Kristiansandu ještě na rok. Už šest prvenství za sebou je však nevídaný počin. „Neskutečné, ani se mi tomu nechce věřit. Přijde mi, jako kdybych se zítra měla probudit ze snu. Ale ona je to realita. Úžasná realita,“ rozplývala se.

Jeřábková při svém posledním duelu v růžovém dresu skórovala čtyřikrát a poté přebírala vítěznou trofej společně s 43letou brankéřkou Katrine Lundeovou, hrdinkou závěrečného duelu, jež vyšponovala úspěšnost zákroků téměř na 50 procent. „Pravděpodobně to byl s Markétou náš poslední společný zápas. Je to trochu smutné, ale paráda, že jsme to zakončily takhle,“ usmála se Knedlíková, která se v dubnu rozloučila s reprezentační kariérou.

Györ, v jehož dresu pravá křídelnice získala v letech 2017-19 své první tři tituly v Lize mistryň, v duelu o bronz zdolal 28:27 dánský Esbjerg.

Final Four Ligy mistryň v házené v Budapešti:
Finále:
Kristiansand - Ferencváros 28:24 (14:13) - za vítěze Jeřábková 4 branky, Knedlíková 3/1,
o 3. místo:
Györ - Esbjerg 28:27 (16:9).

Reklama

Související témata: