Hlavní obsah

Odense - Most 41:22Házenkářky Mostu utrpěly v Lize mistryň další debakl

Házenkářky Mostu utrpěly také v 2. kole skupiny A Ligy mistryň vysokou porážku. České šampionky podlehly 22:41 na hřišti dánského Odense a o první úspěch budou hrát příští sobotu s Lublaní.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Karolina Kudlaczová-Glocová z Bietigheimu, Veronika Mikulášková z Mostu. (ilustrační foto)

Článek

Mostecké házenkářky minulý týden prohrály 23:46 s Bietigheimem a dnes nestačily na další papírově silnější tým. Odense vedlo od úvodu, poločas vyhrálo o třináct branek a náskok po přestávce navýšilo. Dánský tým si tak připsal první vítězství po úvodní porážce s Ferencvárosem.

"Jsem rád za konfrontaci se zkušeným dánským týmem. Líbil se mi začátek utkání, ale udělali jsme spoustu chyb, které soupeř trestal a vytvořil si náskok. Povedl se nám začátek druhé půle, to jsou věci, na kterých musíme stavět do dalších utkání," uvedl na klubovém webu trenér Mostu Adrian Struzik.

Stejně jako proti Bietigheimu byla nejlepší střelkyní Černých andělů Valerie Smetková, jež dala pět gólů. Za domácí skórovala sedmkrát jedna ze tří Nizozemek Dione Housheerová. "Máme mladý tým, pro který je každý zápas v Lize mistryň velmi důležitý. Po první výrazné prohře s Bietigheimem vidím v naší hře i přes porážku progres, který doufám využijeme v dalších zápasech," řekla mostecká brankářka Ellen Janssenová.

Příští soupeř mosteckých hráček Lublaň také ještě nebodoval, nulu na kontě má v osmičlenné skupině ještě Brest. Most hraje skupinu Ligy mistryň podruhé. Před třemi lety, kdy byly ve skupině jen čtyři týmy, obsadil poslední místo s bilancí jedné výhry, remízy a čtyř porážek.

Házenkářská Liga mistryň - 2. kolo skupiny A:
Odense - Most 41:22 (24:21)
Nejvíce branek: Housheerová 7/1, Van Weteringová 6, Höjlundová 5, Frahmová 5/3 - Smetková 5/1, Mikulčík a Cholevová po 4
Bietigheim - Ferencváros Budapešť 40:20 (za domácí Malá 3)
Lublaň - Kristiansand 21:27 (za hosty Jeřábková 8, Knedlíková 3)
Brest - CSM Bukurešť 26:33.

Reklama