Hlavní obsah

Polsko - Česko 24:21Házenkářky v prvním ze dvou přípravných zápasů v Polsku prohrály

Walbrzych

České házenkářky v prvním ze dvou přípravných zápasů před dubnovým play off kvalifikace o mistrovství světa podlehly v Polsku 21:24. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného prohrávaly ve Walbrzychu v průběhu úvodní půle už o šest branek, poté se dotáhly až na rozdíl jediného gólu, ale srovnat se jim ani jednou nepovedlo. Odveta se odehraje v pátek.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Zklamané české házenkářky - ilustrační foto

Článek

Českému celku chybí v Polsku některé opory, jimž dal Bašný tentokrát volno. Další hráčky včetně prvních dvou brankářek Satrapové s Kudláčkovou scházejí ze zdravotních důvodů. Šanci dostaly i mladé naděje a čtveřice Kubálková, Kašpárková, Přikrylová a gólmanka Vašulková si odbyla premiéru za reprezentační "áčko".

Český tým nezačal nejlépe a od úvodu ztrácel. V deváté minutě Polky odskočily do vedení 5:1 a ve 24. minutě měly po proměněném brejku už náskok 13:7. Hostující celek před pauzou zabral a po sérii čtyř branek snížil na rozdíl dvou gólů.

Po změně stran se Češky opakovaně dotáhly na dostřel, ale srovnat se jim ani jednou nepodařilo. Polky po oddychovém čase v 57. minutě získaly už pětibrankové vedení, které soupeř v samém závěru jen zkorigoval.

Foto: Josef Pešout, Právo

Brankářka Petra Kudláčková

Český celek odehrál první utkání od 7. prosince a mistrovství Evropy. Duely s Polskem jsou pro Bašného svěřenkyně jedinou zápasovou přípravou před dubnovým play off světové kvalifikace. Reprezentantky poznají soupeře v pondělí, při losu ve Vídni budou stejně jako Polky mezi 10 nasazenými týmy.

Přípravné utkání házenkářek ve Walbrzychu:
Polsko - Česko 24:21 (14:12)
Sestava a branky ČR: Řezáčová, Vašulková, Mučková - A. Franková 1, J. Franková, Hurychová 1, Jeřábková 7, Kašpárková, Konečná 1, Kordovská 1, Kovařová, Kubálková, Malá 5, Marčíková 1, Mikulášková, Polášková 1, Přikrylová 1, Tichá 2.
Nejvíce branek Polska: Kudaaczová-Glocová 6, Gegaová 4. Rozhodčí: Fabryczny, Rawicki (oba Pol.). Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/1. Vyloučení: 2:3. Bez diváků.

Reklama

Související témata: