Hlavní obsah

Hvězdný quarterback Roethlisberger čelí obvinění ze znásilnění

RENO

Hvězdný quarterback Pittsburghu Steelers Ben Roethlisberger byl obviněn ze znásilnění. Přední hráč ligy amerického fotbalu NFL měl před rokem během golfového turnaje celebrit sexuálně zneužít pracovnici hotelu v Las Vegas. Hráč však obvinění odmítá. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Quarterback Pittsburghu Steelers Ben Roethlisberger

Článek

"Ben nikdy nikoho sexuálně nezneužil. Neexistují žádné důkazy. Pokud bude zahájeno vyšetřování, Ben bude plně spolupracovat. Není pochyb o tom, že bude plně zproštěn obvinění," uvedl hráčův právník David Cornwell.

Obhájce Roethlisbergera poukazuje i na fakt, že údajná oběť přišla s obviněním až rok po incidentu. Žalující strana to vysvětluje tím, že se žena bála vynést celou záležitost na světlo, protože se bála, aby nepřišla o práci, protože Roethlisberger byl vážený host hotelu.

Údajně zneužitá žena pracovala loňského července v hotelu Lake Tahoe, kde byl Roethlisberger ubytován během golfového turnaje celebrit. Pozdě večer měl ženě zavolat na recepci s tím, že mu nefunguje televizní systém. Jelikož žena nemohla sehnat opraváře, vydala se na pokoj sama. V pokoji pak zjistila, že je všechno v pořádku, ale když chtěla pokoj opustit, Roethlisberger jí měl zatarasit východ a následně znásilnit.

Poškozená po hráči požaduje 440 tisíc dolarů

Žena ho prý několikrát žádala, aby přestal, ovšem nekladla větší odpor, protože se bála, aby jí více neublížil. Z incidentu si prý odnesla psychické problémy, kvůli kterým musela být hospitalizována.

Žena požaduje po Roethlisbergerovi odškodné ve výši 440 tisíc dolarů (asi 8 miliónů korun). Další 50 tisíc dolarů chce po dalších pracovnících hotelu, kteří se podle žalující strany snažili celý incident údajně utajit.

Celou záležitostí se bude zabývat i vedení zámořské ligy NFL v čele s komisionářem Rogerem Goodellem. Kvůli incidentu byla zrušená i plánovaná epizoda televizního pořadu, ve kterém měl Roethlisberger porovnat své dovednosti s basketbalistou Shaquillem O'Nealem.

Sedmadvacetiletý Roethlisberger patří od svého příchodu do NFL v roce 2004 k nejdominantnějším hráčům ligy. Pittsburgh dovedl ke dvěma vítězstvím v Superbowlu včetně poslední sezony, kdy pomohl Steelers ve finále play off porazit Arizonu. V roce 2006 svou kariéru ohrozil, když měl nehodu při jízdě na motorce bez řidičského průkazu. Četné zlomeniny si vyžádaly sedmihodinovou operaci, ovšem bez výraznějších následků.

Reklama