Hlavní obsah

Karvinští házenkáři na závěr Ligy mistrů remizovali s Astrachaní

KARVINÁ

Karvinští házenkáři se v nedělním závěrečném utkání Ligy mistrů dočkali prvního bodového zisku, když na domácím hřišti remizovali s Astrachaní 22:22. Baník skončil ve skupině poslední, ruský celek remíza připravila o postup do další fáze elitní soutěže.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

Zápas, v němž na obou stranách dominovaly obrany, nepoznal vítěze. Domácí ještě čtyři minuty před koncem vedli 22:20, ale závěr jim nevyšel. Mrozek v poslední minutě nepojistil jednobrankové vedení náskokem z levého křídla a hosté dvacet sekund před koncem srovnali. Remíza pro ně však nic nevyřešila, na druhém postupovém místě zůstal francouzský celek Ivry.

Karviná se doma držela zavedeného scénáře. Vynikající nástup, který Baník doprovodil údernou střelbou a kompaktní obranou, po patnácti minutách vystřídal útlum. Za stavu 8:4 se český mistr zasekl. Domácí kazili rozehrávku a začali sbírat technické chyby, ale zaváhání v poli za spoluhráče stačil napravovat gólman Marjanovič.

Rusové do půlky srovnali skóre, ale v celém utkání měli brankově navrch pouze jednou; devět minut po obrátce vedli 14:13. I když Karviná se opět trápila v koncovce, místy až neprostupná defenziva nedala hostujícím střelcům téměř žádný manévrovací prostor.

Mjagkov vyrovnal

Marjanovič v závěru tlačil několika fantastickými zákroky Karvinou k prvnímu vítězství v Lize mistrů po dvou letech. Ani stav 22:20 však Baníku nestačil. Poslední čtyři minuty neskóroval, zatímco hosté dvěma góly Mjagkova dorovnali. Závěrečných patnáct sekund měli míč domácí, ale k zakončení se nedostali.

"Oboustranně převládaly defenzivy a obě mužstva měla potíže s útočnou fází. My jsme měli problémy především na levé straně útoku, kde nám před utkáním vypadl zraněný Plšek. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězné koncovky. Hráčům i tak poděkuju, nejvíce však gólmanu Marjanovičovi, jehož 49 procent úspěšnosti mluví za vše," řekl po utkání trenér Jiří Kekrt.

Tým Astrachaně po duelu zalilo zklamání. Vítězství mu dávalo velkou šanci na postup do další části Ligy mistrů. "Hlavní problém byl v útoku, dát pouze 22 branek je málo. Nedařila se nám kombinace a musím vyzdvihnout karvinského brankáře, který nám v závěru chytil několik velkých šancí," prohlásil kouč Alexej Pčeljakov.

Regulérní průběh celého klání narušila nefungující časomíra. Karvinou čeká od Evropské házenkářské federace finanční postih v řádech tisíců eur. "Nadělalo to veliké problémy," řekl Pčeljakov. Podle Kekrta technické potíže výsledek neovlivnily. "Ale na klidu to nepřidalo. Vědomí o čase je důležité, byť máte stopky v rukou. Bylo to velice nepříjemné," doplnil Kekrt.

Baník Karviná - Zarja Kaspija Astrachaň 22:22 (11:10)
Nejvíce branek: Kuzo 6/1, Korňan 4 - Predybajev 11, Mjagkov 5/3. Rozhodčí: Abrahamsen, Kristiansen (oba Nor.). Vyloučení: 5:3. Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3. Diváci: 600.
US Ivry (Fr.) - Barcelona 27:29.
Tabulka:
1.Barcelona6600206:15512
2.Ivry6303170:1726
3.Astrachaň6213172:1705
4.Karviná6015140:1911

Reklama

Související témata: