Hlavní obsah

Kolocová se Slukovou a Hadrava s Kubalou jsou českými mistry

Z titulů na mistrovství republiky v plážovém volejbalu se radovali favorité. V pražském areálu Hamr se stali domácími šampiony Kristýna Kolocová a Markéta Sluková a Jan Hadrava s Přemyslem Kubalou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková slaví další úspěch.

Článek

Letošní vítězky turnajů Světového okruhu v Praze a Berlíně Kolocová se Slukovou v očekávaném finále nedaly šanci druhém nejlepšímu českému páru a Barboru Hermannovou s Martinou Bonnerovou porazily přesvědčivě dvakrát 21:12. Hadrava s Kubalou zdolali v boji o titul Martiny Lébla a Tichého 22:20 a 21:16.

"Celý turnaj od nás nebyl úplně stoprocentní, ale ve finále jsme vše vylepšily a jsme spokojené," řekla Kolocová po finále, které sledovalo pět set fanoušků. "Podařilo se nám je zatlačit na servisu a přehrát je precizní hrou," doplnila Sluková po druhém společném republikovém titulu. Ten první vybojovaly před třemi lety.

Ve finále pár přezdívaný Kiki a Maki nedal Hermannové s Bonnerovou šanci. Pátý tým z londýnské olympiády lépe podával, přihrával i útočil. "V celém turnaji jim to nešlo, byly svázané a až finále si užily. Normálně jsem velmi kritický, ale tentokrát to bylo skoro perfektní," chválil Simon Nausch, kouč Kolocové se Slukovou.

Kubala s Hadravou se dali dohromady během letošní sezony a národním šampionátem prošli bez ztráty setu. Čtyřicetiletý Kubala se radoval ze svého pátého tuzemského vavřínu, tři má s Petrem Benešem a jeden s Jaroslavem Pavlasem. "Až budu mít doma deset titulů, tak skončím," vtipkoval Kubala.

Kolocovou a Slukovou ještě čeká koncem září grandslam v Brazílii a finále Světového okruhu, pro Kubalu s Hadravou sezóna skončila. Hadrava se příští týden ve Francii připojí ke svému novému týmu v Nantes, kam přestoupil z Liberce.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu v Praze:
Muži - finále:
Hadrava, Kubala - Tichý, Lébl 2:0 (20, 16),
O 3. místo:
Přidal, David - Studničný, P. Beneš 2:0 (20, 18).
Ženy - finále:
Kolocová, Sluková - Bonnerová, Hermannová 2:0 (12, 12),
O 3. místo:
Háječková, Řeháčková - Tobiášová, Nováková-Dosoudilová 2:1 (20, -13, 12).

Reklama