Hlavní obsah

Koš Garnetta zajistil Bostonu výhru nad Philadelphií

NEW YORK

Koš Kevina Garnetta necelé dvě vteřiny před koncem utkání zajistil Bostonu Celtics výhru na palubovce Philadelphie 76ers poměrem 102:101. Boston se díky tomu radoval z deváté výhry v NBA v řadě.

Článek

Domácí Sixers vedli díky Andremu Iguodalovi 101:100, ale vzápětí našla přihrávka Rajona Rondy přesně Garnetta, který míč chytil ve výskoku a poslal ho 1,7 vteřiny před koncem do koše. "Rajon mi poslal perfektní pas," řekl Garnett. "V tréninku jsme to dělali snad tisíckrát a teď mi basketbalový bůžek dal šanci i v utkání," usmál se.

Ray Allen nastřílel za Celtics 23 bodů a Rondo přidal 19 bodů a 14 asistencí a Boston si upevnil pozici v čele Východní konference soutěže.

Pojedenácté v řadě zvítězil Dallas, který tentokrát zdolal New Jersey Nets 102:89. Dallas hrál poprvé proti svému bývalému kouči Averymu Johnsonovi, který v Mavericks skončil v roce 2008. Němec Dirk Nowitzki dal 21 bodů a měl deset doskoků.

Nowitzki měl v sezoně nejvyšší úspěšnost střelby 56 procent ze hry. "Mohl bych být ještě přesnější, ale máme skvělou sérii a všichni hrají skvěle," řekl.

Basketbalová NBA:
Dallas - New Jersey 102:89, Philadelphia - Boston 101:102, Portland - Orlando 97:83.

Reklama

Související témata: