Hlavní obsah

Lvi Praha - Galati 3:2Lvi i ústečtí volejbalisté v Poháru CEV vypadli

Aktualizováno

První kolo Poháru CEV bylo konečnou pro volejbalisty Lvů i Ústí nad Labem. Pražané v domácí hale sice porazili celek Galati 3:2, ale po prohře v Rumunsku 1:3 dvojzápas nedotáhli ani do zlatého setu. Severočeši v souboji s Mladostí Záhřeb získali po neúspěchu v Chorvatsku dnes set.

Článek

"Musím uznat, že Arcada postoupila zaslouženě. Na ose blok a obrana nám ukázala, jak by se mělo hrát. To by měl být i náš cíl, jelikož nám právě tam stále kousíček chybí," řekl reprezentační nahrávač v dresu Lvů Jakub Janouch. "Galati má vysoké kluky na středu, dobře sestavené mužstvo co se týče obrany. Jsou preciznější na balonech i v obraně. Hráli jsme dobře, ale Galati ještě lépe," dodal.

Tři české ženské kluby odehrály teprve první zápas. Olymp, jenž spojil síly se Lvy a hostil rovněž v Unyp areně švýcarský Düdingen, prohrál 0:3. Mladý celek Pražanek nastoupil do Poháru CEV po sérii čtyř porážek v extralize, začal nadějně, ale po dramatické koncovce první sady už na Düdingen nestačil. Odvetu ve Švýcarsku odehrají Pražanky v úterý.

"Začátek vypadal z naší strany velmi dobře. Hrály jsme odvážně, přesně tak, jak jsme si v kabině řekly. O všem rozhodla prohraná koncovka prvního setu. Od té doby jsme totiž na náš nadějný výkon už nenavázaly. Švýcarky nás roztrhaly svou rychlou hrou," řekla kapitánka Olympu Pavlína Šimáňová.

Již v úterý vstoupily do Poháru CEV úspěšně olomoucké hráčky. V Bosně a Hercegovině přehrály tamního mistra Brčko 3:1 a za týden budou chtít postup v domácí hale dotáhnout. Přímo v osmifinále jsou muži Českých Budějovic (čeká je ruské Kemerovo), Dukly Liberec (narazí na vítěze Belchatów - Brčko) a Karlovarska (srbské Kraljevo).

Ve Vyzývacím poháru volejbalistky Ostravy vybojovaly výhru 3:2 nad Panathinaikosem Atény a brněnské Šelmy stejným výsledkem uspěly ve Švýcarsku proti celku Cheseaux. Odvety budou hrát příští týden.

Pohár CEV volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:
Olymp Praha - Düdingen 0:3 (-24, -14, -16)
Nejvíce bodů: Kalhousová a Brichtová po 11, Šimáňová 8 - Dascaluová 19, Eiholzerová 14.
Odveta ve Švýcarsku se bude hrát v úterý.
Pohár CEV volejbalistů - odveta 1. kola:
Lvi Praha - Galati (Rum.) 3:2 (-23, 18, -17, 19, 12)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 16, McCarthy a Smith po 11 - Šestan 13, Raič, Talpa a Bala po 12.
První zápas 1:3, postoupilo Galati.
Vyzývací pohár volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:
TJ Ostrava - Panathinaikos Atény 3:2 (26, 23, -18, -18, 11)
Nejvíce bodů: Kotlabová 25, Štrbová 20, Nečiporukaová 14 - Stěpaněnková 32, Grothuesová 12.
Odveta v Řecku se bude hrát ve středu.
Vyzývací pohár volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:
Cheseaux (Švýc.) - Šelmy Brno 2:3 (-17, -22, 20, 19, -8)
Nejvíce bodů: Fitzmorrisová 26, Wolowiczová 16 - Širůčková 14, Komárková 13, Podhrázká 11.
Odveta v Kuřimi se bude hrát ve čtvrtek 25. listopadu.

Reklama