Hlavní obsah

Na beachové Pro Tour v Ostravě budou kromě hvězd nejméně tři české páry

Minimálně tři české páry si na květnovém turnaji Pro Tour kategorie Elite 16 v Ostravě v plážovém volejbalu zahrají hlavní soutěž, v níž nechybí většina největších hvězd. Vedle světových čtyřek Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem se mezi nejlepších šestnáct týmů díky divoké kartě dostali také Jakub Šépka s Tomášem Semerádem i domácí ženské jedničky Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou. Další dvě české dvojice nastoupí v kvalifikaci, která se koná 25. května.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondrej Perušič a David Schweiner v Ostravě dvakrát skončili druzí.

Článek

O jedno ze čtyř zbývajících míst v hlavní soutěži budou ve středeční kvalifikaci usilovat Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem a Anna Pospíšilová s Martinou Williams. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, o víkendu se v Dolních Vítkovicích odehraje play off, jež vyvrcholí nedělními zápasy o medaile.

Ze světových hvězd se v Ostravě představí například olympijští vítězové z Tokia Anders Mol a Christian Sörum z Norska, úřadující světové jedničky Stefan Boermans a Yorick de Groot z Nizozemska či jejich krajané a obhájci loňského prvenství Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen. Z ženských párů diváci uvidí mistryně světa Sarah Pavanovou s Melissou Humanaovou-Paredesovou z Kanady nebo první tým světového pořadí Nizozemky Katju Stamovou a Raisu Schoonovou.

Turnaj Světového okruhu se v Ostravě poprvé konal v roce 2018, kdy fanoušky potěšily vítězné Markéta Nausch Sluková s Hermannovou. O rok později skončili Perušič se Schweinerem druzí, stejné umístění zopakovali po roční koronavirové pauze i loni. Letos se turnaj dostal v nově zavedené sérii Pro Tour do nejvyšší kategorie, nakonec se jej i přes finanční komplikace podaří uskutečnit.

Reklama

Související témata: