Hlavní obsah

Ludwigová, Walkenhorstová - Ukolovová, Birlovová 2:0Němka Ludwigová má třetí zlato z ME v plážovém volejbalu

Německé beachvolejbalistky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová jsou novými mistryněmi Evropy. Ludwigová získala v 29 letech třetí zlato a celkově už rekordní osmou medaili z kontinentálních šampionátů, o pět let mladší Walkenhorstová měla dosud dva bronzy.

Článek

Nové královny během turnaje v Klagenfurtu v sedmi zápasech ztratily jediný set, skvěle zvládly i finále proti Ruskám Jevgeniji Ukolovové s Jekatěrinou Birlovovou. Vyhrály dvakrát 21:18 a zlato slavily po třetích místech na posledních dvou ME.

Menší z dvojice obranářka Ludwigová předchozí tituly vybojovala v letech 2008 a 2010 se Sarou Gollerovou. "Tady v Klagenfurtu jsem vždycky toužila vyhrát. A teď se nám to povedlo navíc na Evropě," radovala se Ludwigová. "Pořád nemůžu uvěřit, že máme druhé zlato během dvou týdnů," doplnila ji Walkenhorstová a připomněla triumf z posledního grandslamu v Jokohamě.

Těsně pod pódiem skončily Slovenky Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou. Zápas o bronz prohrály 0:2 s polskou dvojicí Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko):
Muži:
Osmifinále:
Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - Kubala, Hadrava (32-ČR) 2:1 (-17, 19, 7)
Ženy:
Finále:
Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Ukolovová, Birlovová (9-Rus.) 2:0 (18, 18)
O 3. místo:
Kolosiňská, Brzosteková (11-Pol.) - Dubovcová, Nestarcová (12-SR) 2:0 (17, 20)
Semifinále:
Ludwigová, Walkenhorstová - Dubovcová, Nestarcová 2:0 (18,18)
Ukolovová, Birlovová - Kolosiňská, Brzosteková 2:0 (17, 13)

Reklama

Související témata: