Hlavní obsah

Krasnodar - Nymburk 75:58Nymburk podruhé v sezóně na Krasnodar nevyzrál

Krasnodar

Basketbalisté Nymburku nedokázali ve VTB lize zopakovat překvapivé vítězství nad favorizovaným Krasnodarem a na jeho hřišti prohráli 58:75. S euroligovým celkem však v první půli drželi krok a zejména v obraně odehráli velmi dobrý zápas. Soupeř výrazněji odskočil až v závěru. Nymburk se tak nadále drží na sedmém místě tabulky.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka.

Článek

Nymburk hned v úvodu sezóny velkého favorita zaskočil domácí těsnou výhrou 76:74. V odvetě už si na něj ale hráči Kubaně dávali velký pozor. Přesto český mistr vstoupil do utkání velmi dobře a aktivní obranou nutil soupeře ke ztrátám. Krasnodar tak dal za první čtvrtinu jen třináct bodů.

Do druhé části však domácí vstoupili šňůrou 12:0 a převzali vedení. Nymburk se sice nevzdával a ještě do poločasu se držel ve hře, jenže měl velký problém prosazovat se přes obranu Krasnodaru, který ve druhé půli odskočil na 15 bodů a rozhodl. Prohru neodvrátila ani přesná střela Michaela Dixona přes tři čtvrtiny hřiště.

V poslední části už trenér Ronen Ginzburg šetřil opory na klíčové středeční utkání Poháru FIBA Europe se Sofií, ve kterém Nymburk nutně potřebuje vyhrát. Krasnodar toho využil a v posledních čtyřech minutách ještě výrazně navýšil náskok.

Basketbalová VTB liga:
Kubaň Krasnodar - Nymburk 75:58 (13:18, 31:29, 56:44)
Nejvíce bodů: Randolph a Broekhoff po 12, Singleton 11, Delaney 10 - De Zeeuw a Sant-Roos po 9, Hruban a Jagodič-Kuridža po 7. Fauly: 20:22. Trestné hody: 25/18 - 14/10. Trojky: 11:6. Doskoky: 45:34.

Reklama

Související témata: