Hlavní obsah

Nymburk - Kazaň 74:75Nymburk trápil silnou Kazaň, nakonec těsně prohrál

Basketbalisté Nymburku sahali po překvapivé výhře ve VTB lize nad silnou Kazaní, nakonec ale těsně prohráli 74:75. V poslední čtvrtině sice smazali desetibodové manko, navíc měli pět vteřin před koncem možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch, Vojtěch Hruban však poslední střelu neproměnil. Český mistr tak má v soutěži bilanci 10 výher a osm porážek a drží stále sedmé místo.

Článek

Kazaň přijela do Nymburku se šňůrou 13 výher a jako druhý tým celé soutěže. Středočeši se však favorita nezalekli a od začátku potvrzovali, že na své palubovce umějí trápit i ty největší favority. Staral se o to zejména kapitán Jiří Welsch, kterému se dařila střelba. Brzy se k němu navíc přidal střídající Chasson Randle, s 24 body nejlepší střelec utkání.

Tři čtvrtiny byl Nymburk aktivnějším týmem a získal až sedmibodové vedení. Hráči Kazaně byli podráždění a trápili se. Dokázali si však pomoci útočným doskokem, kde získali 17 míčů. V závěru třetí čtvrtky pak Nymburku přestal fungovat útok, čehož Kazaň dokonale využila a šňůrou 15:0 zcela otočila zápas.

Už se zdálo, že se Nymburk nevzpamatuje, ale v posledních pěti minutách se rychlými protiútoky chytil. Důležitou trojku dal Welsch a minutu a půl před koncem Hruban dokonce skóre otočil.

Kazaň sice zásluhou dvou košů španělského rozehrávače Coloma znovu utekla, ale poslední slovo mohl mít Nymburk, který se deset vteřin před koncem hnal do protiútoku. Welsch však nezakončil a vybojoval jen aut. Pro poslední střelu se uvolnil Hruban, v těžké pozici však trefil jen obroučku.

"Hráli jsme dobře proti skvělému týmu, ale odcházíme zklamaní, protože jsme minuli poslední střelu. Jim naopak padlo několik šťastných střel. Našim hráčům ale nelze nic vytknout. Zahráli opravdu dobře, bojovali a ukázali charakter," zhodnotil zápas trenér Nymburku Ronen Ginzburg.

Nymburk tak poprvé v sezoně VTB ligy prohrál na domácím hřišti ve Sportovní hale. Dosavadní jediná domácí porážka s CSKA Moskva totiž přišla v pražské hale Královka.

Basketbalová VTB liga:
Nymburk - Kazaň 74:75 (22:20, 41:39, 54:55)
Nejvíce bodů: Randle 24, Welsch 12, Vaughn 8, Dixon 7 - Colom 20, Milaknis 19, Kaimakoglu 12. Fauly: 18:17. Trestné hody: 7/6 - 16/10. Trojky: 6:11. Doskoky: 34:47.

Reklama

Související témata: