Hlavní obsah

O mistrovský titul se utkají beachvolejbalové týmy. Do akce půjdou i Perušič se Schweinerem

Praha

Fotbalové lize vládne v posledních dvou letech pražská Slavia. Ale který beachvolejbalový klub je v Česku tím nejlepším? To je složitější rébus. Vyřeší ho týmy o následujícím víkendu, kdy se na kurtech pražského Beachklubu Pankrác koná 5. ročník mistrovství klubů v plážovém volejbale. „Klubismus v plážovém volejbale je na vzestupu. Příslušnost ke svému klubu vnímají hráči a hráčky čím dál prestižněji a tyto turnaje jsou často divácky atraktivnější," říká hlavní organizátor šampionátu Filip Linek. V akci po několika měsících bude také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Foto: Sport.cz

Beachvolejbalové týmy budou bojovat o mistrosvké tituly

Článek

MČR klubů dospělých v beachvolejbale je smíšenou soutěží družstev, kde se ukáže řada špičkových hráčů a hráček. Osm nejlepších klubů je nasazených do dvou skupin, v nichž hraje každý s každým. „Klání mezi jednotlivými kluby se vždy skládají ze dvou zápasů můžu, dvou žen a jednoho mixu. V sobotu začne turnaj ve skupinách, ze kterých postupují první dva týmy do nedělních semifinále," přiblížil Linek.

Pořadatelé čekají velké množství fanoušků, zvláště v neděli, kdy se rozhodne o medailích. „Ladíme poslední detaily, aby byl areál v co nejlepší kondici. Myslím, že bude pro všechny velkým zážitkem. Z předchozích ročníků bylo patrné, že se divákům líbí, když mohou fandit svému klubu. Velmi atraktivní jsou také zápasy mixů," nastínil Linek.

„Atmosféra mezi týmy bývá uvolněná, ale přesto jde o prestižní událost. Občas to bývá i hezky vyhrocené. Navíc se hraje o 30 tisíc korun, které si rozdělí kluby na prvních třech místech," prozradil i mimosportovní motivaci pro účastníky šampionátu.

Posledním šampionem se stal celek Beachclub Strahov, který ve finále porazil Prague Beach Team 3:1 na zápasy. A velké ambice má i letos. „Našim cílem je určitě obhajoba," řekl Ondřej Perušič, jedna z největších hvězd loňských šampionů, který však kvůli náročné sezoně u zisku loňského titulu chyběl. Letos však s parťákem Davidem Schweinerem strahovské partě chce pomoci.

České jedničky budou hrát po 10 měsících

Příprava českých beachvolejbalových jedniček nebyla rozhodně ideální. Vždyť poslední turnaj spolu absolvovali loni v listopadu. Perušiče totiž trápilo zraněné rameno. „Mistrovstvím republiku klubů ale konečně zahájíme snad již plnou přípravu na evropský šampionát, který bude ve druhé polovině září v lotyšské Jurmale. Těšíme se, že už budeme společně v akci na kurtu," doplnil Perušič.

Republikový šampionát začíná v areálu Beachklubu Pankrác v sobotu v 9:00. Finálové utkání je pak na programu v neděli od 13:00. Kromě favorizovaného Strahova budou k vidění týmy SK Hamr, Prague Beach Team, Beachklub Ládví, Sportovní klub Beachklub Praha, VK Brno a TJ ABC Braník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články