Hlavní obsah

Obhájkyně titulu házenkářky Mostu na úvod semifinále vyhrály 28:23 v Olomouci

Obhájkyně titulu házenkářky Mostu vykročily do play off české části interligy výhrou 28:23 v Olomouci. Ještě vyšší náskok bude v odvetě příští týden hájit Slavia, která dnes zvítězila 29:21 v Písku.

Foto: Sport.cz

Adéla Čásová z Mostu v akci.

Článek

Most s Olomoucí v základní části dvakrát remizoval, další zaváhání ale Severočešky nedopustily. Úvod zápasu sice patřil domácím, ale Černí andělé, kteří usilují o desátý titul za sebou, ještě v prvním poločase skóre otočili.

Most nakonec vyhrál o pět branek, stejným rozdílem skončily oba semifinálové zápasy s Olomoucí v minulé sezoně. Největší zásluhu na výhře měla s jedenácti góly nejlepší střelkyně zápasu Charlotte Cholevová.

Slavia v posledním vzájemném zápase v lednu na jihu Čech prohrála 21:33, tentokrát ale měly Pražanky utkání od začátku pod kontrolou. Hostující celek ani jednou neprohrával a už v poločase vedl 15:7.

Písku tentokrát k vítězství nepomohla ani nejlepší střelkyně základní části interligy Iveta Korešová, která zaznamenala sedm branek. V dresu Slavie si čtyři hráčky připsaly po pěti gólech.

Semifinále českého play off házenkářské interligy žen - 1. zápasy:
Písek - Slavia Praha 21:29 (7:15)
Olomouc - Most 23:28 (14:17)
1. kolo českého play out:
Kynžvart - Poruba 34:24 (13:10)
Plzeň - Zlín 32:31 (18:16).

Reklama

Související témata: