Hlavní obsah

OBRAZEM: Pořízci jdou do akce, Six Nations uvede ragbyovou Evropu do varu

Praha

Výprask to byl krutý. Ani jeden z evropských týmů loni nedokázal na domácím kontinentu projít do semifinále mistrovství světa, bitva o medaile byla čistě záležitostí zemí z Jižní polokoule. Teď si mohou největší hvězdy evropského ragby udobřit fanoušky na Six Nations, tradičním Mistrovství šesti národů. Jeden z tradičních hlavních ragbyových turnajů roku začíná tento víkend a skončí 19. března.

Foto: Henry Browne, Reuters

Angličané Alex Goode, Jack Nowell a Jamie George během tréninkové bitvy.

Článek
Fotogalerie

Amerika má svůj Super Bowl. Finále ligy amerického fotbalu NFL bude k vidění právě v neděli. Evropa však vyznává trochu jiný šišatý míč a její pořízci se dají do díla o den dříve než v zámoří.

Program úvodního víkendu Six Nations:
Sobota 6. února
15:25 Paříž: Francie - Itálie (PP Nova Sport1 a 2)
17:50 Edinburgh: Skotsko - Anglie (PP Nova Sport1 a 2)
Neděle 7. února
16:00 Dublin: Irsko - Wales (PP Nova Sport1)
Začátky v českém čase.

Jestli někdo prahne po satisfakci, pak určitě Anglie. Na domácím mistrovství světa neprošla ani ze skupiny a nový kouč Eddie Jones má zjednat nápravu. To samé však lze říci také o Francii, která po čtvrtfinálovém debaklu od All Blacks rovněž přikročila k trenérské rošádě.

Irsko má zálusk na zlatý hattrick, obhajuje totiž tituly z let 2014 a 2015. Ve čtvrtfinále MS jasně prohrálo s Argentinou. Za černého koně je považován Wales, který ve čtvrtfinále málem vyřadil silné Jihoafričany. Velké šance má také Skotsko, které chce zapomenout na křivdu ze sporného vyřazení od pozdějšího finalisty Austrálie.

Itálie je tradičně outsiderem, který však čas od času dokáže překvapit.

Six Nations se hraje systémem každý s každým, ovšem pouze jednokolově - výhoda domácího prostředí se každý rok pravidelně střídá. Čeští fanoušci ragby se mohou těšit na přímé přenosy na Nova Sport1 a Nova Sport2.

Reklama

Související témata: