Hlavní obsah

Olomoucké volejbalistky porazily Liberec a opět ovládly pohár

Aktualizováno

Volejbalistky Olomouce obhájily prvenství v Českém poháru. Ve finále závěrečného turnaje v Teplicích porazily extraligového lídra Liberec 21:25, 26:24, 25:20, 25:21 a trofej získaly už pošesté. Dukla usilovala o premiérový triumf v pohárové soutěži.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lucie Šulcová z Liberce a Nikola Stümpelová z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Severočešky v duelu prvního a druhého týmu extraligové tabulky nenavázaly na dvě vítězství ve vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži. Vyhrály sice první set, v jehož druhé polovině zvrátily čtyřbodové manko (12:16) a jasně ovládly koncovku, zbytek utkání ale patřil Hanačkám.

Olomouc ve druhém setu byla znovu častěji ve vedení a tentokrát ho dovedla až do vyrovnané koncovky, kterou při druhém setbolu rozhodla Katarina Pilepičová. K zisku následující sady směřovaly Hanačky nekompromisně od stavu 12:11 a momentální převahu využily i ve čtvrtém dějství. V něm už liberecký tým nepustily do vedení ani jednou a ukončily jeho sérii osmi vítězných soutěžních zápasů.

"Naše největší síla byla v kolektivu. My prostě bojujeme za každého stavu," komentoval v televizním rozhovoru povedený obrat trenér Olomouce Petr Zapletal. "Koncovka druhého setu, tam jsme ztratili šanci, protože pak nám malinko došly baterky," připustil liberecký kouč Libor Gálík.

Olomouc se vrátila na domácí scénu úspěšně po třech těžkých zápasech v Lize mistryň. V minulém týdnu od úterka do čtvrtka čelila v Polsku špičkovým týmům Police, Novary a Kazaně. Do pohárového finále postoupila po hladkém vítězství nad Šternberkem.

"Liga mistrů nám hodně pomohla, nějak jsme se tam utužili a dneska jsme hodně bojovali. To rozhodlo," konstatoval Zapletal. "Měli jsme také nějakou přípravu. Byl to už třetí (vzájemný) zápas, včerejší semifinále nám také něco ukázalo, jak hrály, a myslím, že jsme se připravili velmi dobře," dodal. Přípravu rivala ocenil i soupeř. "Zápas byl výborně takticky zvládnutý od Olomouce a blbě zvládnutý od nás," řekl Gálík, v jehož týmu byla výkonem příliš osamocena s 24 body nejproduktivnější hráčka zápasu Nikola Kvapilová.

Třetí místo v Českém poháru obsadil pražský Olymp, který v sobotu prohrál semifinálovou bitvu s Libercem nejtěsnějším rozdílem v tie-breaku. V duelu o bronz porazil poslední tým extraligové tabulky Šternberk 25:12, 25:22 a 25:20.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Final Four Českého poháru volejbalistek v Teplicích:
Finále:
Olomouc - Liberec 3:1 (-21, 24, 20, 21)
Nejvíce bodů: Schlegelová 21, Nová 19, Pilepičová 14 - Kvapilová 24, Trnková 10, Kohoutová 8.
O 3. místo:
Olymp Praha - Šternberk 3:0 (12, 22, 20).

Reklama

Související témata: