Hlavní obsah

Ostravská skupina volejbalového Eura začne 3. září

Lucemburk

Čeští volejbalisté zahájí skupinu evropského šampionátu v Ostravě v pátek 3. září. O dva dny dříve Euro začne ve dvou dalších hostitelských městech, po jednom zápase se odehraje v Tampere i v Tallinu. Kalendář dnes zveřejnila konfederace CEV. Čtvrtou pořádající zemí je Polsko a právě v Katovicích turnaj 19. září vyvrcholí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Češi coby jeden z organizátorů mají účast jistou bez nutnosti hrát kvalifikaci a mistrovství Evropy v Ostravě si zahrají po 20 letech. Tehdy obsadili čtvrté místo. V Ostravar Areně se poté budou hrát čtyři osmifinálové zápasy a dva čtvrtfinálové.

O letošní Euro se stejně jako před dvěma lety podělí čtyři země a šest měst. V Polsku budou vedle Katovic dějišti ještě Krakov a Gdaňsk. Z 24 účastníků je zatím jistých šestnáct.

Vedle čtyř domácích reprezentací (ČR, Polsko, Estonsko a Finsko) je to osmička nejlepších z minulého ME - Srbsko, Slovinsko, Francie, Rusko, Itálie, Ukrajina, Německo a Belgie. Dalšími jsou úspěšné týmy z již odehraných kvalifikačních skupin Lotyšsko, Turecko, Bulharsko a Severní Makedonie. Zbylé kvalifikace byly přesunuty na začátek května. Po jejich skončení proběhne los skupin.

Reklama

Související témata: