Hlavní obsah

Plážové volejbalistky Hermannová a Štochlová jsou v Dubaji v semifinále

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová postoupily na turnaji světového okruhu Pro Tour v Dubaji do semifinále. Mezi nejlepšími čtyřmi páry jsou české reprezentantky letos společně podruhé. V červenci v Agádíru prošly až do finále, jež musely kvůli zranění Štochlové skrečovat.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na archivním snímku

Článek

Hermannová se Štochlovou jsou na prvním ze dvou po sobě jdoucích turnajů nižší kategorie Challenge v Dubaji druhým nasazeným týmem. V nejlidnatějším městě Spojených arabských emirátů zatím Češky vyhrály čtyři zápasy: v neděli dva ve skupině a dnes dva v play off. Ve čtvrtfinále zdolaly 2:1 na sety americkou dvojici Savvy Simová, Jessica Gaffneyová, kterou před deseti dny také ve třech sadách porazily na turnaji na Maledivách.

Celkově už třetím párem z USA, s kterým se Hermannová a Štochlová v Dubaji střetnou, budou v úterním semifinále Katie Hortonová a Julia Scolesová. Půjde o jejich první vzájemný duel.

Jakub Šépka a Tomáš Semerád, kteří si pátým místem na Maledivách vytvořili nové maximum v Pro Tour, obsadili v Dubaji devátou pozici. V osmifinále prohráli 1:2 s americkým duem Taylor Crabb, Paul Lotman.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Dubaji:
Muži:
Play off - 1. kolo:
Crabb, Lotman (21-USA) - Šépka, Semerád (7-ČR) 2:1 (18, -17, 7)
Ženy:
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Štochlová (2-ČR) - Körtzingerová, Kunstová (22-Něm.) 2:0 (14, 13)
Čtvrtfinále:
Hermannová, Štochlová - Simová, Gaffneyová (10-USA) 2:1 (18, -20, 8)

Reklama