Hlavní obsah

Podobizna Hitlera v hledišti vzbudila poprask, televize se omluvila

Tohle se nepovedlo. Během vysílání televizní stanice FOX z víkendového zápasu australské ragbyové ligy NLR se na záběrech z hlediště objevila kartonová podobizna Adolfa Hitlera. Na sociálních sítích se následně spustila bouřlivá vlna nevole a televize se za vzniklou situaci omluvila. Kdo má nejapný žert na svědomí, zatím není jasné.

Foto: Sport.cz

Během ragbyového zápasu v Austrálii se v hledišti objevila podobizna Adolfa Hitlera, televizní stanice FOX se následně omluvila.

Článek

Sportovní kluby po celém světě se vypořádávají s restarty soutěží za zavřenými dveřmi. Jednotlivé organizace se s prázdnými ochozy snaží vypořádat různě. Během nedělního ragbyového zápasu mezi Canterbury a Manly Sea Eagles v australském městě Gosford se v hledišti například objevily papírové kartony s fotkami tváří fanoušků.

Příznivci si vlastní podobiznu na zápase mohli pořídit za 22 australských dolarů. Zatím neznámý fanoušek se ale místo vlastní fotografie rozhodl do ochozů vyslat nacistického vůdce Adolfa Hitlera. Záběr na bývalého německého diktátora se pak dostal i do vysílání televizní stanice FOX.

Napříč internetem se okamžitě spustila bouřlivá vlna nevole. Stanice Fox se za svou chybu omluvila a uvedla, že šlo o nechutný a urážlivý vtip. „Upřímně se omlouváme za urážku, kterou tento obrázek způsobil," zaznělo mimo jiné v prohlášení.

Bývalá hvězda ragby a moderátor pořadu Matty Johns se k omluvě připojil a svá slova zvlášť adresoval představitelům australských židovských obcí. Ti podle amerického serveru CNN omluvu přijali a ocenili přístup, jakým způsobem se populární moderátor k incidentu postavil.

Pro australské ragby je to už druhý skandál s podobnou situací v řadě. Nedávno se v hledišti objevily fotografie britského sériového vraha Harolda Shipmana nebo Dominica Cummingse, kritizovaného poradce britského premiéra Borise Johnsona.

Reklama

Související témata: