Hlavní obsah

Polský rozehrávač Kieliba odešel z Karviné do Lubinu

KARVINÁ

Polský házenkář Robert Kieliba v Karviné po necelém půl roce skončil. Třiadvacetiletý rozehrávač přestoupil z klubu českého mistra do týmu úřadujícího polského šampiona Zaglebie Lubin, kde ve čtvrtek podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

Největší letní posila Baníku měla být náhradou za Ondřeje Zdráhalu, ale roli tahouna družstva Kieliba nepřevzal. Kouč Jiří Kekrt ho často opomíjel i v základní sestavě. "Cítil se tady nevyužitý. Když navíc pravidelně nehrál, šel dolů i psychicky. Trenér tvrdí, že šancí na to, aby přesvědčil, měl dost," řekl ČTK karvinský manažer Miroslav Pelech.

Střední spojka, která se před příchodem do Karviné jednou ocitla i v širším výběru reprezentace aktuálních vicemistrů světa, se tak po několika měsících vrací zpět do polské ligy. Svůj předchozí klub z Vratislavi však Kieliba vyměnil za mnohem ambicióznější Lubin, který stejně jako Karviná účinkoval v letošní Lize mistrů. Přestože se Lubinu nepovedlo postoupit do další fáze, vítězstvím na půdě bundesligového Flensburgu se postaral o jednu z největších senzací.

Reklama

Související témata: