Hlavní obsah

Pumprla se vrací do Španělska, hrát bude za Estudiantes

Madrid

Český basketbalový reprezentant Pavel Pumprla se vrací z Belgie do Španělska. Po půl roce se dohodl na ukončení spolupráce s Charleroi a do konce sezony se domluvil na angažmá v madridském Estudiantes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Pumprla (vpředu) bráněný Jahovicsem z Rigy

Článek

Devětadvacetiletý defenzivní specialista strávil ve Španělsku již tři roky v dresu Obradoira. Loni v létě po vydařeném mistrovství Evropy zamířil za novou výzvou do Charleroi, kde dosáhl v průměru 5,8 bodu, 3 doskoky, 1,5 zisku a 1,2 asistence na utkání. Nyní ale dostal možnost vrátit se do nejkvalitnější evropské ligy.

"Hlavní důvod, proč jsem šel do Belgie, byl Eurocup. V něm se nám nepodařilo postoupit z vyrovnané skupiny, i když to bylo jen těsně. Upřímně řečeno, belgická liga mi svým stylem nevyhovovala. S trenérem jsme se domluvili, že se na vlastní žádost přes vánoční pauzu podívám, jestli není nějaká příležitost. Nakonec to trvalo až doteď. Klub byl tak hodný a přestup mi umožnil," vysvětlil přestup Pumprla.

S Estudiantes ho čeká boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Po 19 kolech je klub poslední s pouhými třemi výhrami. "V Madridu očekávám velký tlak na výsledky, protože tým musí začít vyhrávat, aby se udržel. Znám ale styl, kterým hrají. Po prvních třech trénincích mohu říct, že adaptace proběhne hladce," řekl Pumprla.

Také vedení madridského celku věří, že právě Pumprla bude důležitou postavou v boji o udržení. "Pavel nám pomůže v mnoha věcech. Jeho intenzita na obranné polovině je známá, dodržuje defenzivní zásady. Dodá nám energii na obou polovinách hřiště, při doskoku a v přechodové fázi. V útoku pomůže v situacích uvolnění bez míče, navíc má hodně zkušeností a znalostí o španělské soutěži. Celkově vzato očekáváme pomoc v obraně a v částech hry špatně popsatelných statistikami," řekl generální manažer Estudiantes Eduardo Pascual.

Reklama

Související témata: