Hlavní obsah

Argentina - Nový Zéland 6:44Ragbisté Nového Zélandu jsou popáté ve finále mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ragbisté Nového Zélandu jsou popáté ve finále mistrovství světa. V Saint-Denis porazili Argentinu hladce 44:6 a budou usilovat o čtvrtý titul, kterým by se v čele historických tabulek odpoutali od Jihoafrické republiky. Právě se spoludržiteli rekordu se mohou utkat 28. října ve finále. Jihoafričané nastoupí v druhém semifinálovém zápase v sobotu proti Anglii.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

ragbisté Nového Zélandu slaví na MS výhru nad Argentinou.

Článek

Hvězdou dnešního utkání byl Will Jordan, který položil tři pětky. Na šampionátu ve Francii jich zaznamenal už osm a je v tomto směru nejlepším hráčem turnaje. O dvě pětky se postaral Shannon Frizell a po jedné si připsali Jordie Barrett a Aaron Smith.

Argentinci se prosadili jen díky dvěma trestným kopům Emiliana Boffelliho v prvním poločase, po němž prohrávali 6:20. Po přestávce už nebodovali a do finále ani na třetí pokus neprošli. V pátek 27. října se pokusí zopakovat třetí místo z roku 2007.

Mistrovství světa v ragby - semifinále v Saint-Denis:
Argentina - Nový Zéland 6:44 (6:20)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.