Hlavní obsah

Rekordman mezi trenéry Sloan odchází po 23 letech od basketbalistů Utahu

NEW YORK

Trenérský rekordman Jerry Sloan po 23 letech odchází od basketbalistů Utahu. Osmašedesátiletý člen Síně slávy NBA rezignoval a u týmu ho podle agentury Reuters nahradí dosavadní asistent Ty Corbin.

Foto: ČTK/AP

Basketbalový trenér Jerry Sloan

Článek

"Člověk má jen určité množství energie a ta moje mi v poslední době začala docházet," řekl Sloan, který vedl Utah od prosince 1988, kdy převzal funkci po Franku Laydenovi. "Třiadvacet let u jednoho týmu je opravdu dlouhá doba. Ale nejde o nic dramatického. Prostě přišel čas, abych odešel," přidal.

Spolu se Sloanem odchází také jeho asistent Phil Johnson. Oba rezignovali poté, co Jazz prohráli deset z posledních 14 zápasů. "Nikdo je k odchodu nenutil. Jerryho jsem měl vždycky rád a za všech okolností jsem ho respektoval a uznával," uvedl majitel Utahu Greg Miller. Sloan s Johnsonem dovedli Utah v letech 1997 a 1998 do finále NBA, pokaždé ale prohráli s Chicagem Bulls. "Titul by chtěl každý. Ale náš tým tehdy odevzdal všechno a víc jsem si nemohl přát," přidal kouč.

Sloan jako jediný kouč v historii NBA dokázal s jedním týmem nasbírat 1000 vítězství. Před příchodem do Utahu vedl také Chicago. V zámořské lize odkoučoval 1221 vítězných zápasů, v historickém pořadí jsou před ním jen Don Nelson (1335) a Lenny Wilkens (1332).

V této sezoně má Utah bilanci 31 výher a 23 porážek a je šestý v tabulce Západní konference.

Reklama

Související témata: