Hlavní obsah

Reprezentace má přednost, kouč Novák po sezoně končí u volejbalistů Karlovarska

Aktualizováno

Trenér Jiří Novák po sezoně opustí volejbalisty mistrovského Karlovarska. Chce se naplno věnovat mužské reprezentaci, kde je rovněž hlavním koučem. Západočeský klub to oznámil v tiskové zprávě. Osmačtyřicetiletý Novák působí v Karlovarsku osmým rokem, začínal jako asistent a sedm let vede mužstvo jako hlavní trenér. Na jaře 2020 k tomu přidal i práci lodivoda české reprezentace.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Karlovarska Jiří Novák.

Článek

Tato kombinace se nyní ukázala jako neudržitelná. "Sezony našeho národního týmu jsou teď velice náročné, protože máme vždy vysoké cíle. Hrajeme na dobré úrovni, a tak bylo potřeba, abych se rozhodl. Budu se naplno věnovat reprezentaci," uvedl Novák.

Každoročně se snažil co nejlépe skloubit klubové a reprezentační povinnosti. "Vždycky se to dalo zvládnout, ale současná situace si žádá už jiné řešení, protože letošní léto a podzim budou pro český národní tým velice dlouhé. Nešlo by, abych přijel desátého října, pět dní před začátkem soutěží. Nebylo by vůči klubu fair nechat práci na ostatních," vysvětlil někdejší úspěšný volejbalista. Vrcholem sezony bude pro české volejbalisty evropský šampionát, který se uskuteční na přelomu srpna a září.

Novák s Karlovarskem získal tři extraligové tituly a dvakrát ovládl domácí Superpohár. Vedl tým ve čtyřech ročnících Ligy mistrů a třikrát s ním postoupil do čtvrtfinále Poháru CEV, v němž jeho svěřenci usilují o postup i nyní. "Snažili jsme se ho udržet, ale respektujeme jeho rozhodnutí věnovat se pouze národnímu týmu," řekl předseda klubu Jakub Novotný.

Novákova nástupce by mělo vedení klubu vybrat už tento týden. "Chceme zachovat nastolený trend a kontinuitu práce. Jméno nového trenéra oznámíme v nejbližších dnech," řekl Novotný. Novák se s vedením o svých možných nástupcích bavil a jednoho z nich doporučil.

Český pohár volejbalistek - semifinále v Teplicích:
Ostrava - Olymp Praha 3:2 (22, 15, -20, -15, 13)
KP Brno - Olomouc 3:1 (12, -23, 20, 17)
Český pohár házenkářů - semifinále:
Plzeň - KP Brno 41:35 (22:13).
Vítězové ve finále 15. března v pražské UNYP Areně vyzvou Karvinou, jejíž prosincové utkání se Zubřím bylo kontumováno.
Házenkářská extraliga mužů:
17. kolo:
Frýdek-Místek - Přerov 30:32 (18:20)
Nejvíce branek: Chudoba 7/3, Noworyta 5, Bureš a Mlotek po 4 - Rábek 9/1, Urabn 5, Michalka 4, López 4/2.
22. kolo
Zubří - Dukla Praha 27:33 (12:15)
Nejvíce branek: Mořkovský a Cibulec po 4, Mičkal 4/3 - Šůstek 6, Sviták 6/1, Hlinka 5.
MOL interliga házenkářek - 16. kolo:
Michalovce - Olomouc 35:21 (18:11)
Nejvíce branek: Štefaníková 8, Popovcová a Kompajinecová po 5 - Závišková 5/2, Krajčovičová 5, Jansová 3.

Reklama

Související témata: