Hlavní obsah

Rivalita stranou! Slávisté vyjádřili podporu prezidentovi Sparty, který bojuje o život

Praha

Na hřišti vám nic nedarujeme, ale jsou chvíle, kdy jde rivalita stranou. Futsalisté Slavie se rozhodli veřejně vyjádřit podporu prezidentovi konkurenční Sparty, Zdeňkovi Větrovskému, který od úterního večera bojuje v nemocnici o život poté, co zkolaboval během utkání prvního ligového kola mezi Spartou a Plzní.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Futsalová Sparta má na startu nové sezóny nejvyšší ambice. Jaromír Blažek, marketingový ředitel (zleva), kapitán Michal Belej, trenér Beni Simitči a brazilská hvězda Wilde Gomes da Silva.

Článek

Sparta a Slavia jsou sice obrovskými soupeři, ať už si to rozdají v jakémkoli sportu. Sešívaní futsalisté teď dali jasně najevo, že lidské zdraví je pro ně důležitější než body. Prezident Sparty bojuje v nemocnici o život a slávisté zveřejnili na sociální síti příspěvek nazvaný „Rivalita stranou, bojujte pane Větrovský!"

Na fotografii jsou pak hráči rozestavení do tvaru písmena V na znamení toho, aby prezident Sparty svůj nejdůležitější boj vyhrál.Vše doplňuje text: "Celá Slavia by chtěla touto cestou podpořit pana Větrovského a celý klub. Držíme palce!"

"Je to velice nepříjemná událost, ke které se velice těžko vyjadřuje, ale i když je Sparta naším největším sportovním rivalem, tak jsem cítil, že je povinností a slušností ukázat všem, že sport by měl spojovat a né naopak. Za celý klub SK Slavia Praha futsal jsme fotkou chtěli vyjádřit maxilální podporu. Věřím, že na Spartě v čele s panem Větrovským budou natolik silní, že vše dobře dopadne," doplnil vše pro Sport.cz sportovní ředitel futsalové Slavie Dominik Rodinger.

Zdeněk Větrovský je od úterního večera v nemocnici poté, co zkolaboval ve Sparta Areně krátce před koncem ligového zápasu s Plzní. Lékaři jej udržují v umělém spánku. Jeho zdravotní stav je vážný. Na žádost rodiny nejsou žádné další informace zveřejňovány.

Reklama

Související témata: