Hlavní obsah

Golden State - San Antonio 110:107Šampión NBA Golden State porazil San Antonio, ale Curry se zranil

New York

Basketbalisté Golden State Warriors vyhráli v NBA doma 110:107 nad San Antoniem, přestože téměř celé utkání postrádali svou hvězdu Stephena Curryho. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže si při faulu Dejounteho Murrayho poranil pravý kotník a ze zápasu odstoupil už po dvou minutách.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Basketbalisté Golden State Warriors Kevin Durant (vlevo) a Klay Thompson během utkání se San Antonio Spurs.

Článek

Curry má s kotníky dlouhodobě problémy, minulý týden si také jeden z nich podvrknul, ale o žádný zápas nepřišel. Zatím není jasné, o jak vážné zranění se jedná tentokrát, ale podle kouče Steva Kerra Curry určitě nenastoupí dnes proti Portlandu.

Proti San Antoniu ho zastoupila druhá z hlavních hvězd mistrovského týmu Kevin Durant, který zaznamenal 37 bodů a 11 doskoků a byl důležitou postavou i ve vyrovnané koncovce. Ještě tři minuty před koncem vedli hosté o čtyři body, ale Durant dvěma koši vyrovnal, následně doskočil a po jeho přihrávce Draymond Green nadvakrát skóre otočil. Green zaznamenal triple double za 11 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí.

Warriors už si pak trestnými hody výhru pohlídali. Nadále bojují o pozici nejlepšího týmu soutěže, po sedmé výhře v řadě zaostávají za vedoucím Houstonem o jednu porážku.

Na Východě drží druhou pozici za Torontem Boston, který přehrál Minnesotu 117:109. Kyrie Irving k tomu přispěl 23 body, sedmi doskoky a osmi asistencemi. Timberwolves nepomohlo ani 30 bodů Nemanji Bjelici, který si vytvořil nový osobní rekord v NBA. Bývalý nejužitečnější hráč Evropské ligy trefil mimo jiné šest trojek a k tomu přidal 12 doskoků. Jeho dosavadním maximem bylo 24 bodů z loňska. Bostonu se ve třetí čtvrtině zranil Jaylen Brown, který ošklivě spadl při snaze o smeč a po utkání odjel na vyšetření do nemocnice.

Důležité vítězství v boji o play off ve Východní konferenci zaznamenalo Miami, které doma udolalo souseda v tabulce Philadelphii 108:99. Po vyrovnaném průběhu rozhodli Heat v úvodu poslední čtvrtiny šňůrou 8:0 a doma vyhráli pošesté z posledních sedmi zápasů. Pivot Hassan Whiteside k tomu přispěl 26 body.

Oklahoma porazila Phoenix 115:87, utkání rozhodla šňůrou 15:0 ve druhé čtvrtině. Russellu Westbrookovu těsně unikl 19. triple double v sezoně - zaznamenal 27 bodů, osm doskoků a devět asistencí.

Výsledky NBA:
Charlotte - Brooklyn 111:125
Golden State - San Antonio 110:107
Miami - Philadelphia 108:99
Minnesota - Boston 109:117
Oklahoma City - Phoenix 115:87

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.