Hlavní obsah

Skauti až z Ameriky vybírali v Praze basketbalové talenty

Praha

Basketbalová akademie GBA navázala na loňský úspěch a podruhé v Praze zopakovala mezinárodní juniorský turnaj, který se stal přehlídkou evropských talentů basketbalu. Vedle diváků sem zamířili také lovci talentů top agentur z Evropy i ze zámoří. Vítězem se stal celek Crvena Zvezda Bělehrad.

Foto: Sport.cz

Tým CZ Bělehrad slaví vítězství v prestižním mládežnickém turnaji basketbalistů v Praze.

Článek

Turnaj proběhl ve spolupráci s USK Praha, který mu poskytl zázemí. Folimanka se tak stala místem velkého setkání komunity okolo mladého basketbalu. „Young Guns nabízí skvělou příležitost vidět úroveň zahraničních týmů, porovnat se s nimi, ale i navázat přátelství na celý život," ocenil Branko Lazič z CZ Bělehrad.

Po loňském neúspěchu v boji o třetí příčku letos Srbové nenechali nic náhodě. Do Prahy přiletěli špičkově připraveni s ambicí turnaj vyhrát. A zlatý pohár si opravdu odvezli, když ve finále porazili taktéž velmi dobře hrající tým Stella Azzurra Řím.

Domácí zabrali třetí místo

Souboj o třetí místo nabídl pražské derby, když proti sobě nastoupili na své domácí palubovce hráči USK a pořádající GBA. V těsném a pro diváky atraktivním zápase nakonec zaslouženě zvítězili hráči USK. Velké rozčarování přinesl výkon NBA Academy Africa, jejíž celek sice dokázal jednou těsně porazit právě vítěznou CZ Bělehrad, ale s žádným dalším soupeřem si již neporadil. Favorizovaný tým tak i přes některé individuální výkony skončil na posledním místě.

„Young Guns je velmi vítaná akce a jsem rád, že GBA v tradici pokračuje. Nabízí mladým hráčům konfrontaci - možnost hrát proti jiným kvalitním týmům je pro ně totiž nesmírně důležitá. Až teprve zde odhalí své případné nedostatky, na kterých mohou při tréninku zapracovat. Jde o velký přínos pro zahraniční kluby i pro samotnou GBA, aby věděla, jak se orientovat na své cestě stát se přední evropskou basketbalovou akademií," poukázal Ľubomír Kotleba, zástupce FIBA.

Na turnaj dorazil lovit mladé talenty kromě jiných také Yaron Arbel, skaut New Orleans Pelicans: „Tento typ turnaje nám hodně pomáhá. Můžeme tu strávit dva tři dny a vidět mnoho hráčů najednou."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články