Hlavní obsah

Skvělé Češky! Beachvolejbalistky M+M vyhrály turnaj v Indii

Dillí/Praha

Pozor! Úspěch je tady. Přitom spolu český pár Martina Maixnerová a Martina Bonnerová hrál teprve třetí turnaj. A přesto už plážové volejbalistky slaví vítězství, když ovládly turnaj v Indii. Ve finále porazily japonský pár Chiyo Suzuki a Yurika Sakaguchi 2:1 na sety. „Je to něco neuvěřitelného. Druhý světový turnaj v sezoně a hned zlatá medaile," radovala se Maixnerová, pro kterou je to první vítězný turnaj na okruhu FIVB.

Foto: Archiv Martiny Bonnerové

Beachvolejbalistky Martina Maixnerová a Martina Bonnerová ovládly turnaj v Indii.

Článek

Obě české reprezentantky patří k nejtalentovanějším hráčkám českého beachvolejbalu. Maixnerová je mistryní Evropy do 18 let, v loňském roce vyhrála středoevropskou Mevzu. To Bonnerová sbírala úspěchy s Barborou Hermannovou. Jenže jejich předchozí týmy se rozpadly, a tak obě Martiny začaly hrát spolu. „Bohužel kvůli menším bodům musíme objíždět nižší turnaje. V Kambodži a v Indii jsme chtěly zjistit, jak na tom jsme," vysvětluje Bonnerová.

A hned druhý zahraniční turnaj vyšel parádně. Ve čtvrtfinále české duo porazilo Američanky, v semifinále pak zástupkyně Oceánie. Finále navíc Češky musely otáčet, když prohrály první set. „Japonky hrály dobře, měly skvělou kontrolu a dobře umístěné údery. Tribuna plná indických fanoušků se snad dobře bavila," popisovala Bonnerová.

„Turnaj byl náročný v tom, že jsme se musely srovnat s větrnými podmínkami a s velkým teplotním rozdílem. Také jsme jako jedny z mála neměly střevní potíže," oddechla si. Triumf v Indii každopádně otevírá Češkám dveře i na významnější podniky. Zároveň se těší na domácí akce a zejména na Světový pohár v Ostravě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články